Lula´s Sweet Apothecary, New York, 27.6.

MANU: Kaupungin tältä laidalta löytyy Stogoakin hyvämaineisempi vegaanijäätelöbaari. Silti Lula´s Sweet Apothecaryn tsekkaaminen jää viime tinkaan, viimeisen NY-päivän myöhäisiltaan. Lula´sin jätskit tehdään paikan päällä aina päivätuoreina, ja joko siitä tai jostakin muusta syystä melkein kaikki maut ovat loppuneet. Joudumme tyytymään vaniljaan, ja hirvittävän hyväähän se on. Maku on tämän yhden näytteen perusteella Stogoa täyteläisempi, kermaisempi. […]

MANU:
Kaupungin tältä laidalta löytyy Stogoakin hyvämaineisempi vegaanijäätelöbaari. Silti Lula´s Sweet Apothecaryn tsekkaaminen jää viime tinkaan, viimeisen NY-päivän myöhäisiltaan.

Lula´sin jätskit tehdään paikan päällä aina päivätuoreina, ja joko siitä tai jostakin muusta syystä melkein kaikki maut ovat loppuneet.

Joudumme tyytymään vaniljaan, ja hirvittävän hyväähän se on. Maku on tämän yhden näytteen perusteella Stogoa täyteläisempi, kermaisempi. Paikka on myös kilpailijaansa viihtyisämpi, vähemmän kliininen ja enemmän tunnelmallinen pieni loukko.

Lainaan vielä hyvän pointin täältä: http://www.yelp.com/biz/lulas-sweet-apothecary-new-york.

Vaikka New York on vegaanin taivas, muoviroskan määrä kaupungissa ällistyttää hämmästyttää ja raivostuttaa vähänkään ekologista mieltä. Muoviin superhygieniapakataan kaikki, skaala ulottuu hotellihuoneen muovimukien erillisistä kääremuoveista katujen mehukioskien kippojen ja kahvimukien kansien kautta esimerkiksi Stogon kertakäyttöisiin muovikulhoihin ja –lusikoihin.

Lula´s ei kuitenkaan käytä kertakäyttöisiä kippoja ja lusikoita, vaan ihan oikeita. Edes joku lohtu muovijätteeseen (katsokaa mitä tahansa ohittamaanne katuroskista ja sen ympäristöä) hukkuvassa kaupungissa, siis. Hyvä.

JULLE:
Jo nimi on lupaus suloisesta lohdusta. Jos en tästäkin paikasta olisi lukenut etukäteen vegaanioppaastamme, olisi lohdun voinut kuvitella olevan jotain ihan eri sorttia: mystisen nimen ja verhotun, hieman syntisen näyteikkunan takaa voisi yhtä hyvin paljastua punaiseen samettiin verhottu lihallisten nautintojen temppeli.

Nautintoja kyllä, samettia tai lihallisuutta ei tippaakaan: kioskinkokoinen täysin vegaaninen jäätelöbaari tammipaneeleineen ja apteekkipurkkeineen on rakennettu muistuttamaan menneen maailman aikaisia ice cream parlor -esikuviaan. Ja mikäpä tunnelmaa tukisi paremmin kuin Patsy Clinen musiikki.

Valittavanamme ei ollut kuin kaksi makua, mutta eipä tuo haitannut – mummomakuisena olisin todennäköisesti päätynyt vaniljaan, vaikka makuja olisi ollut 35. Kun ei tuota nukaatakaan ollut.

Lulan gourmetjäätelöt ovat pähkinä-, vesi- ja soijapohjaisia. Täyteläinen jäätelö pärjäisi helposti vertailussa minkä tahansa gourmetkermajäätelön rinnalla. Järkyttävän hyvää.

Jo ajatuskin vegaanisesta jäätelöbaarista vie jalat alta, mutta jäätelöbaari, joka on viikonloppuisin auki lähes puoleenyöhön on järisyttävä. Vaihtoehtoja kaljakuppiloille Suomeenkin kiitos!

Mutta jotenkin kuitenkin tuntuu siltä, että jos joskus tänne joku yömyöhään auki oleva jäätelöbaari saadaankin, niin se tuskin on vegaaninen jäätelöbaari.

Siksikin: älkää ihmeessä ohittako Lulaa New Yorkissa vieraillessanne.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä kyllä kyllä kyllä.
516 East 6th St, New York, NY 10009
(between Avenue A & Avenue B)
Ma suljettu
Ti-ke 15-22
To-la 15-23.30
Su 15-22
http://www.lulassweetapothecary.com/

Kommentoi