Ananda Fuara, San Francisco 6.7.

MANU: Hyvä kurkku goes esoterica , osa 2. Loving Hutilla on Ching Hainsa, mutta ei siinä vielä mitään. Ananda Fuarassa palvotaan hengellistä opettajaa Sri Chinmoyta. Ruokaa odotellessa onkin mukava lukea paikan lukuisista esitteistä Srin hengästyttävästä elämäntyöstä. Intialainen filosofi luennoi 1960-luvulla säännöllisesti YK:ssa, rauhasta ja sisäisestä rauhasta. Hän piti 800 rauhankonserttia maailman eri puolilla, muun muassa […]


MANU:
Hyvä kurkku goes esoterica , osa 2.

Loving Hutilla on Ching Hainsa, mutta ei siinä vielä mitään.

Ananda Fuarassa palvotaan hengellistä opettajaa Sri Chinmoyta. Ruokaa odotellessa onkin mukava lukea paikan lukuisista esitteistä Srin hengästyttävästä elämäntyöstä.

Intialainen filosofi luennoi 1960-luvulla säännöllisesti YK:ssa, rauhasta ja sisäisestä rauhasta. Hän piti 800 rauhankonserttia maailman eri puolilla, muun muassa Helsingissä ja Retretissä. Hän maalasi 200 000 maalausta ja piirsi niin ikään satoja tuhansia rauhankyyhkyjä. Hän kirjoitti kymmeniä kirjoja ja sävelsi klassista musiikkia.

Lisäksi hän oli kansainvälisen tason painonnostaja.

Voi vain ihmetellä, miksi Sri ei saanut Nobelin rauhanpalkintoa. Hän oli ehdolla vuonna 2007. Samana vuonna hän myös kuoli.

No niin, miten vaan. Emme pysty pidättelemään Sri-vitsien tulvaa.

Silti, ottaisin kotikulmilleni minkä tahansa uskonnon tai esoteerisen filosofian pohjalle rakennetun kasvisravintolan koska vain. Varsinkin tällaisen hyvän.

Ananda Fuaran menu on Loving Hutista muutaman askeleen ns. lohturuoan, siis epäterveellisen mätön suuntaan. Tai ainakin sellaisiakin vaihtoehtoja löytyy. Paikka on vähän ruokalamainen kasvisravintola, mutta vegaanikamaa on paljon, ja ne on merkitty listaan selvästi.

Otan alkupalatsi samosa-annoksen, ja jo se on aivan valtava. Kova on ollut Sri näköjään syömäänkin. Perunahernecurryn täyttämät pasteijat tarjoillaan poikkeuksellisen hyvän chutneyn kanssa. Tämäkin jo riittäisi, mutta ei tässä vielä mitään!

Olenhan jo tilannut pääruoakseni kolossaalisen tofu-burgerin. Ananda Fuaran omalla grillikastikkeelta silattu kokonaisuus maistuu tofusiivuinen JA soijapihveineen aivan syntisen hyvältä – ja törkeän epäterveelliseltä. Osa jää syömättä, mutta ähky kestää silti tuntikausia.

Jälleen ollaan rakastamani silmänkääntötempun äärellä. Kokojyväsämpylään askarreltu annos on pakostakin terveyspommi (Sri sentään taustalla arvoineen!), mutta maku on rasvaisen grilliruoan.

Loputon arvostukseni, Sri ja Ananda Fuaran huippuystävällinen henkilökunta!

298 Market Street, San Francisco, CA 94102
(Between 8th & 9th St.)
Ma-ti 11-20
Ke 11-15
To-la 11-20
Su suljettu
HUOM! Suljettu elokuussa, silloin juhlitaan Sri Chinmoyn syntymäpäivää…
http://www.anandafuara.com/
Suositellaanko vegaaneille: Totta kai! Hörhö-tutkaa kannattaa todellakin säätää ennen menemistä.

Kommentoi