Cafe Flora, Seattle, 8.7.10

MANU: ”Joo, tästä hotellilta kun me kävellään ensin tohon risteykseen ja sitten tota tietä tohon toiseen ja sitten tota yhtä katua, niin siinähän se on. Äkkiä sinne talsii.” Tuntia myöhemmin kävelemme yhä pitkin elämääkin pidempää East Madison Streetiä, kohti Veg Newsin ylistämää Cafe Floraa. On jo ilta, eikä meillä ole tietoa Floran aukioloajoista. Mielessä jyskyttää […]
MANU:
”Joo, tästä hotellilta kun me kävellään ensin tohon risteykseen ja sitten tota tietä tohon toiseen ja sitten tota yhtä katua, niin siinähän se on. Äkkiä sinne talsii.”

Tuntia myöhemmin kävelemme yhä pitkin elämääkin pidempää East Madison Streetiä, kohti Veg Newsin ylistämää Cafe Floraa. On jo ilta, eikä meillä ole tietoa Floran aukioloajoista.

Mielessä jyskyttää kaamea ajatus, että jos se onkin jo kiinni.

Se on aika SYRJÄSSÄ TOSIAAN, ja löytääkö sitä sitten mitään muutakaan paikkaa täältä omakotitalolähiön keskeltä.

Että jos asutte japanilaiskaupunginosan Panama-hotellissa (Suositellaan! Kummituksia ja kaikkea! Kiva teehuone!), niin älkää nälkäisenä lähtekö kävelemään kehuttuun Cafe Floraan. Bussia suosittelemme.

Mutta Flora on auki! Tilamme portlandilaisen pikkupanimon summer alet, ja alkupalaksi jotakin niin maagista, että itku tulee syödessä taas kerran.

Makeaan chilikastikkeeseen dipattavat kookostofupallot ovat meidän molempien mielestä koko reissun paras yksittäinen ruokalaji. Pallot siis kääräistään ennen dippaamista tuoreisiin mintun, korianterin ja basilikan lehtiin, ja sitten
dipataan.

Puhumme näistä palloista myöhemminkin enemmän kuin mistään muista palloista.

Käy myös ilmi, että Floralla on oma kasvisreseptikirja, jonka sitten jotenkin silti jätämme ostamatta. Onneksi sen tietenkin saa myöhemmin netin kautta.

Tulkaa jooko joskus käymään meille! Teemme minttuun, korianteriin ja basilikan käärittäviä kookostofupalloja, ja niitä sitten porukalla dippaamme makeaan chilikastikkeeseen. Oluttakin juomme.

Flora on kasvisravintola, jossa tyystin vegaanisia tai vegaaniseksi luontevasti muuntuvia ruokia on muutenkin tarjolla hyvin. Pääruoaksi valitsen laventeli-ratatouillen. Ihan hyvää ja todella yrttisen makuista, sekä rakenteeltaan että maultaan todella omaperäinen ratatouilleksi.

Ei Amicassa ihan tällaista saa, mutta mieleen jäävät ennen kaikkea ne kookostofupallot.

Huippu, viihtyisä, ystävällismielinen paikka ja hieno tapa aloittaa (liian helteiseen) Seattleen tutustuminen.

Huippu, viihtyisä, ystävällismielinen paikka ja hieno tapa aloittaa (liian helteiseen) Seattleen tutustuminen. Kurt Cobainin kotitalo eli kuolinpaikka on muuten kohtuulähellä tätä, grungenuoriso.

JULLE:
Café Flora on Seattlen hehkutetuimpia kasvisravintoloita.
Palkintoja on ainakin sadellut.

Olkoon tämä arvio minun henkilökohtainen kunnianosoitukseni tuolle luoteisrannikon herkkukeitaalle.

Pitkän kävelymatkan jälkeen meitä tervehti iso, ei-hämyisällä tavalla tunnelmallinen ravintola. Koska oli kuuma, päätimme istua ilmastoidussa sisätilassa emmekä tropiikinomaisella terassilla, joka kieltämättä näytti muuten houkuttelevalta.

Paikallinen pale ale maistui ansaitulta ja virkistävältä, mutta ajatukset olivat jo ruoassa.

Pikainen vilkaisu ruokalistaan kertoi, että nyt ei oltaisi paljon ylistämäni perusmätön äärellä.

Vaikka vaihtoehdoissa löytyi, oli valinta helppo.

Ruokalaji, jota kuvaillaan ”coconut breaded marinated tofu, salad, coriander and mint with sweet chile dipping sauce” kuulosti yksinkertaisesti
vastustamattomalta.

Ja sellainen se myös oli.

Tuodessaan tämän vietnamilaisvaikutteisen alkupalan tarjoilija opasti meitä herkkupalleroiden syömisessä: ”tofupyörykkä kietaistaan mintun ja korianterin kera salaatinlehteen ja dipataan sitten chilikastikkeessa”.
OOOH!

Café Flora -keittokirjassa (jonka siis tilasin ennen kaikkea tämän kookostofuruokalajin vuoksi)ei minttua mainita reseptissä lainkaan. Juuri minttu oli kuitenkin ruokalajin varsinainen kiihoke.

Toivottavasti kookostofupallot löytyvät edelleen Floran usein vaihtuvalta listalta ja nimenomaan mintun kera.

Muutenkin minttua saisi mielestäni käyttää ruoissa ahkerammin ja rohkeammin –
oikein annosteltuna se todellakin säväyttää.

Pääruoaksi tilaamani mustapapuburgeri cayenneaiolilla ja ananasrelishillä vihannesten ja paahdettujen perunoiden kera oli herkullinen ja amerikkalaisen suuri.

Sitä jäi kyllä syntisen paljon lautaselle, koska jo alkuruoka-annos oli melko täyttävä.

Seuraavan kerran kun Seattleen pääsemme, niin hakeudumme ehdottomasti Floraan, vaikka joutuisimme kävelemään kolme tuntia ja vaikka viipyisimme kaupungissa vain päivän.

Suositellaanko vegaaneille: Haluaisimme muuttaa Floran naapuriin.
2901 E. Madison Street, Seattle, WA 98112
(Between 28th & 29th Ave)
Ma-la 9-22
Su 9-21

www.cafeflora.com

Kommentoi