Cafe International, San Francisco, mm. 29.6

MANU: Kuten melkein kaikki San Franciscossa, tämäkin on Jullen mahtavia löytöjä jostain SF-menneisyydestään. Olemme ensimmäisenä aamuna aikamoisen reissuväsyneitä, mutta valoisa, avara ja silti kotoisa kahvila vie pahan tuulen mennessään. Kahvilaa hehkutetaan paikallisissa nettiarvioissa sekä ruoastaan että palvelustaan. Ensinmainitun kohdalla olen sataprosenttisen samaa mieltä, jälkimmäisenkin lähes. Lievä kiireen ja taustalla piilevän ärtymyksen tuntu palvelusta jäi – […]

MANU:
Kuten melkein kaikki San Franciscossa, tämäkin on Jullen mahtavia löytöjä jostain SF-menneisyydestään. Olemme ensimmäisenä aamuna aikamoisen reissuväsyneitä, mutta valoisa, avara ja silti kotoisa kahvila vie pahan tuulen mennessään.

Kahvilaa hehkutetaan paikallisissa nettiarvioissa sekä ruoastaan että palvelustaan. Ensinmainitun kohdalla olen sataprosenttisen samaa mieltä, jälkimmäisenkin lähes. Lievä kiireen ja taustalla piilevän ärtymyksen tuntu palvelusta jäi – ehkä.

Joka tapauksessa täällä saa mahtavan aamiaisen. Vedämme parinakin aamuna saman satsin, sipuli-bagelin hummuksella, avokadolla, tomaatilla ja sinimailasen iduilla. Hummus on ehkä maukkainta mitä olen missään syönyt, bagel tuoretta ja annos kaikkineen raikas, lähiruoan oloinen. Ja ihan kohtuullisen kokoinenkin, ainakin jos kylkeen ottaa ison ja sitä myöten täyttävän soijacappuccinon.

Bagel-osastolla ei perussettimme lisäksi juuri vegaanivaihtoehtoja löydy, ja yleiskahvilahan tämä nimenomaan onkin. Silti, erinomainen paikka aloittaa aamu aina silloin tällöin.

JULLE:
Olisimme ennen pitkää menneet Cafe Internationaliin muutenkin, mutta ensimmäisenä aamunamme päädyimme sinne vain ja ainoastaan jalkapallon takia: Soccer-baarin löytäminen San Franciscossa kun ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin New Yorkissa.

Olimme harhailleet jo hyvän tovin keskustan liepeillä kun Espanja-Portugali -pelin alkuun oli enää puolisen tuntia eikä katselupaikasta ollut tietoakaan. Manun hermostuneisuutta ei ollut vaikea aistia.

Nyt tarvittiin nopeita – ja ehkä dramaattisiakin ratkaisuja. Tiesin, että Mad Dog in the Fog – eräs Lower Haight -alueen lempibaareistani vuosien takaa – näyttäisi takuuvarmasti kaikki pelit. Taksi alle ja toiselle puolelle kaupunkia siis!
Ehdimme nopeasti paikalle ja aikaa jäi vielä pikaiseen aamiaiseenkin.

Cafe International sijaitsi mukavasti baarin vieressä.

Aamiaisbagelia teki mieli ja sellaiset myös saimme. Cafe Internationalin bagel antoi esimakua tulevista San Franciscon aamiaisistamme: täällä vegaani nauttii bagelinsa hummuksen kera, tofutuorejuustot jäivät itärannikolle. Ei se mitään, hulluna hummukseen kun olen. Lisäonnea nostattivat settiin kuuluneet avokado ja tomaatti. Valtavaa kahvia ja vastapuristettua appelsiinimehua unohtamatta.

Cafe Internationaliin oli opiskeluaikoina mukava tulla lukemaan tentteihin tai kirjoittelemaan niitä näitä. Voikin olla, että suuri osa viehtymyksestä menee henkilökohtaisen nostalgian piikkiin, ja Sinä, hyvä lukijamme et – herkullisten bageleiden lisäksi – ehkä pitäisi kahvilaa erityismaininnan arvoisena.

Olen poikennut Cafe Internationaliin jokaisella San Franciscon visiitilläni. Se on minulle hengähdyskeidas toki edelleen sielukkaassa, mutta kiihkeästi trendistyneessä kaupungissa. Kahvila on säilyttänyt saman kotoisan pelkistetyn ilmeensä, joka veti puoleensa jo 80-luvulla.

Pari internetkonetta oli kahvilaan sentään ilmestynyt. Hyvä niin. Pääsinpähän googlettamaan kaupungin vegaaniravintoloita.

Suositellaanko vegaaneille: Kelle tahansa.
508 Haight St, San Francisco, CA 94117
(between Fillmore St & Steiner St)
Ma suljettu
Ti-To 7-22
Pe 7-24
La 7-22
Su 8-22
http://cafeinternational.us/

Kommentoi