Mighty-O Donuts, Seattle 12.7.

MANU:Mighty-O:hon on University Districtiltä noin puolen tunnin kävelymatka. Se saa kasvavan, pelonsekaisen epäluulon valtaan. Ensin on ylitettävä kymmenkaistainen freeway. Sen jälkeen omakotitaloalue alkaa muuttua hetki hetkeltä porvarillis-keskiluokkaisemmaksi. Katson karttaa viimeisen kerran korttelin päässä Mighty-O´sta, eikä mikään totisesti viittaa siihen että olemme sadan metrin päässä. Koko maailman vegaanidonitsikeskuksesta. Ympärillä on reheviä, mutta hyvin hoidettuja, matalasti aidattuja […]MANU:
Mighty-O:hon on University Districtiltä noin puolen tunnin kävelymatka. Se saa kasvavan, pelonsekaisen epäluulon valtaan.

Ensin on ylitettävä kymmenkaistainen freeway. Sen jälkeen omakotitaloalue alkaa muuttua hetki hetkeltä porvarillis-keskiluokkaisemmaksi.

Katson karttaa viimeisen kerran korttelin päässä Mighty-O´sta, eikä mikään totisesti viittaa siihen että olemme sadan metrin päässä.

Koko maailman vegaanidonitsikeskuksesta.

Ympärillä on reheviä, mutta hyvin hoidettuja, matalasti aidattuja puutarhoja. Puutalot ovat toinen toistaa pittoreskimmin nättejä. Kalliit autot reunustavat kapeaa lähiökatua.

Pienen alamäen jälkeen paljastuu että totta se on. Tuossa on tämän Tangletowniksi kutsutun alueen parisataametrinen liikekadun pätkä,. ja tuossa on Mighty-O.

Oi onnea, se on auki. Oheinen kuva ei ole lavastettu.

Jaksan vain yhden suklaisen pikku donitsin, joka sitten täyttääkin odotukset. Tuoretta, muhevaa, maukasta, täyttä tavaraa.

Orgaaninen reilun kaupan kahvi ei yllättäen ole niin kaksista, mutta annan sen anteeksi.

Paikka henkii pehmeää vegaanivallankumousta. Heti meidän jälkeemme tiskille kasvaa suoranainen jono, selvästikin lähiön omaa porukkaa.

Mahtavatko he edes tietää, että donitsit ovat vegaanisia?

Mighty-O ei pidä ideologiastaan asiakkailleen meteliä, donitsilistassa tai seinillä ei mainita veganismista.

Pointti on tulkintani mukaan juuri tässä. Nämä donitsit vaan ovat niin hyviä, että ne maistuvat ihan kelle vain!

Kaikki seattlelaiset tietävät tämän syrjässä sijaitsevan leipomon. Se on rohkaiseva menestystarina, lihaksi (öh, tai noi ei ehkä lihaksi) tullut amerikkalainen unelma!

Mighty-O:n tuotteita saa Seattlessa myös muualta, mutta kokemukseni mukaan ne eivät välttämättä ole yhtä tuoreita kuin pääkallonpaikalla.

JULLE:
Ellei Manu olisi jo käynyt edellisenä päivänä kolkuttelemassa Mighty O:n suljettua ovea, olisin luovuttanut jossain kävelymatkan puolivälissä.

Maisemien muuttuessa yhä suburbiaanimmiksi epäusko alkoi vaivata mieltä ja hankaumat jalkoja.

Rakastan kyllä kävelyä, ja eksymistäkin, silloin kun on aikaa.

Nyt vaan alkoivat Seattlen tunnit olla vähissä.

Siinä oli kuitenkin hyvää aikaa väsätä yksi jos toinenkin donitsiaiheinen haiku.

Valitettavasti nuo luomani haikut haihtuivat esikaupungin havunraikkaaseen ilmaan, mutta yritän näin postuumisti rekonstruoida Mighty O -missiomme:

Usko ja toivo,
O-kirjaimellisia.
Kuten donitsi.

*****

Tärkeämpää kuin
känsät tai eksyminen:
Kaneliherkku.

Suositellaanko vegaaneille: Tietenkin! Niin hyväää! NIIIIIN! HYVÄÄÄ! DONITSIA!
2110 North 55th Street , Seattle, WA 98103
(between N Kenwood Pl & N Meridian Ave)

http://www.mightyo.com/

Kommentoi