Lemon Grass, Helsinki, 10.11.2010

MANU: No mutta, onpas jäänyt tällainenkin paikka huomioimatta vaikka olen sentään Kalliossa asunutkin. Suloinen thaipaikka valikoituu nyt helposti pitkästä aikaa itsestään ilmoittelevan ystävän kanssa illallistamiseen. Lemon Grassin arviot ovat nettisaiteilla järjestään kehuvia. Suurin osa näistä tosin koskee liharuokia, mutta toisaalta joukossa on monia Thaimaan-kävijöiden kirjoittamia. Ehkä he tietävät, mistä puhuvat. Näen ystävän pitkästä aikaa. Tekeekö […]MANU:
No mutta, onpas jäänyt tällainenkin paikka huomioimatta vaikka olen sentään Kalliossa asunutkin. Suloinen thaipaikka valikoituu nyt helposti pitkästä aikaa itsestään ilmoittelevan ystävän kanssa illallistamiseen. Lemon Grassin arviot ovat nettisaiteilla järjestään kehuvia. Suurin osa näistä tosin koskee liharuokia, mutta toisaalta joukossa on monia Thaimaan-kävijöiden kirjoittamia. Ehkä he tietävät, mistä puhuvat.

Näen ystävän pitkästä aikaa.
Tekeekö meidän mieli juoda ruokajuomaksi olutta?

Aivan. Lemon Grassista sitä ei kuitenkaan saa. Se on väärin, mutta onneksi aterian ainoa suurempi virhe. Huuhdomme pettymyksemme Ykköstä litkimällä, ja kyllähän sekin mausteisen thai-sapuskan kanssa tietenkin sopii.

Otamme alkuroaksi kevätrullat sekä papaijasalaatin. Jälkimmäinen on illan paras asia. Se on tulinen, raikas ja rapea. Saattaa olla, että se on lajissaan paras mitä olen Suomessa koskaan syönyt. Ainakaan makumuistini ei protestoi: Tällaista se siellä Andamaanienmeren rannoillakin on. Kevätrullat nyt ovat kevätrullia, eivät tee vaikutusta, mutteivät petäkään.

Pääruoat, keltainen ja vihreä curry ovat tasoa OK plus, eivät sen parempaa jos eivät huonompaakaan. Curryn hyvyys mitataan paljolti maustamisrintamalla, eikä kumpikaan ollut kahden chilipalon annokseksi aivan niin rapsakka tapaus kuin olisi toivonut.

Lemon Grassista on kirjoitettu, ettei annoksia olisi softattu länsimaiseen makuun sopivammiksi, mutta oma kokemus puhuu nyt kyllä toista.

Silti ja oluen puutteesta huolimatta: Erittäin sympaattinen paikka, hyvä papaijasalaatti, erinomainen palvelu.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
Ma-pe 11-20
La-su 12-20
Kolmas linja 12
00530 Helsinki

Kommentoi