Maithai, Helsinki, 20.11.10

MANU: ”Ottaisin keltaisen curryn, kiitos.””Et sinä sitä voi syödä. Et voi syödä mitään muuta kuin vihreää currya.” Palvelu Maithaissa on tänään poikkeuksellisen tylyä. Onhan se myös informatiivista. Tarjoilijanaiselle on heti selvää, että alkuruoista kevätrullat eivät käy meille, koska niiden valmiiseen taikinaan(ko?) laitetaan kananmunaa, ja papaijasalaatista pitää jättää kalakastike pois. On hyvä että asiat kerrotaan suoraan. […]
MANU:
”Ottaisin keltaisen curryn, kiitos.”
”Et sinä sitä voi syödä. Et voi syödä mitään muuta kuin vihreää currya.”

Palvelu Maithaissa on tänään poikkeuksellisen tylyä. Onhan se myös informatiivista.

Tarjoilijanaiselle on heti selvää, että alkuruoista kevätrullat eivät käy meille, koska niiden valmiiseen taikinaan(ko?) laitetaan kananmunaa, ja papaijasalaatista pitää jättää kalakastike pois.

On hyvä että asiat kerrotaan suoraan. Arvostan. Hyvä olisi myös, jos niitä ei kerrottaisi ihan näin kylmään ja halveksuvaan sävyyn, ”koittakaa nyt jo päättää kun eihän teillä ole mitään valinnanvaraakaan siinä listalla” –ilmeellä.

Ja on se pettymys ja pieni shokkikin kuulla, että kovasti suosimani Maithai, Helsingin thairavintoloista tunnelmallisin, tarjoaa vegaanille sitten kuitenkin näin vähän vaihtoehtoja.

Onko tämä aina ollut näin? Olen todellakin syönyt täällä muitakin curryja ja nimenomaan kysellyt myös kalakastikkeiden käytöstä.

Hmmm.

No, papaijasalaatti on todella tulista vegaanisenakin sovelluksena, kuten sen pitääkin. Ei moitittavaa. Vihreä curry on ruokalistalla peräti kolmen chilinkuvan annos, eli aika mausteista pitäisi olla.

Ei kuitenkaan ole, chiliä on peräti miedon tuntuisesti.

Tietenkään tulisuus ei ole ainoa arvo. Tuoreista kasviksista tehty ja runsailla basilikanlehdillä silattu annos on täyteläinen herkullisuus näinkin. Lempeää lohturuokaa perjantai-iltana hankittuun kankkuseen ja ulkona vallitsevaan marraskuiseen viimaan.

Kunpa vain ravintolaelämyksessä kokonaisuutena olisi ollut hiukan enemmän lämpöä.

Suositellaanko vegaaneille: No kyllä, varauksin.
Ma-pe 11-23
La 12-23
Su 12-21
Annankatu 31-33
00100 Helsinki
http://www.maithai.fi/

Kommentoi