Manneken Pis, Amsterdam 4.9.10

MANU: Amsterdamissa todellakin kannattaa maistaa ranskalaisia perunoita, eli paikallisittain flaamilaisia pottuja, Vlaamse frites. Ja nyt puhutaan nimenomaan pikkukojujen myymistä tuoreessa rasvassa paistetuista paksuista ja kuohkeista perunoista, ei FEBOn tai Burger Kingin teollisuustuotteista. Ranskiksia pitää meidänkin saaman, heti, ja olemmepas onnekkaita. Lentomme on Schipolissa iltapäivällä, ja suoriuduttuamme rautatieasemalle talsimme pahinta turistikatua, erittäin ruuhkaista Damrakia. Pian oikealla […]


MANU:
Amsterdamissa todellakin kannattaa maistaa ranskalaisia perunoita, eli paikallisittain flaamilaisia pottuja, Vlaamse frites. Ja nyt puhutaan nimenomaan pikkukojujen myymistä tuoreessa rasvassa paistetuista paksuista ja kuohkeista perunoista, ei FEBOn tai Burger Kingin teollisuustuotteista.

Ranskiksia pitää meidänkin saaman, heti, ja olemmepas onnekkaita.

Lentomme on Schipolissa iltapäivällä, ja suoriuduttuamme rautatieasemalle talsimme pahinta turistikatua, erittäin ruuhkaista Damrakia. Pian oikealla on isohko vlaamse frites –koju Manneken Pis, joka kiinnittää huomiomme lähinnä kuvassa näkyvän valtavan puisen mainosannoksensa vuoksi.

Oheisesta kuvasta näkyy myös, että annokseni (kokoa medium!!!) on lähes mainoksen kokoinen. Valtavan tuubin tyhjentäminen vaatisi norsun pötsin. Edes minä en pysty.

Mutta, unohtakaa alueen ikävyys.

Manneken Pisin ranskalaisia parempia ei ole koko kaupungissa, sillä se olisi mahdottomuus. Aidon, tuoreen ja pehmeän kokemuksen jälkeen pakasteallas ei ole enää Valintatalossa houkutellut ollenkaan entiseen tapaan.

Hollantilaiset laittavat ranskiksiinsa ketsupin sijaan useimmiten majoneesia. Se ei ole vegaanista. Mutta ei hätää, ketsupin kanssahan minä nämä muutenkin mieluummin vedän.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä, paitsi terveysvegaaneille.
Damrak 85
1012 LK Amsterdam
Ma-to 11-23
Pe-la 11-02
Su 11-23
http://www.mannekenpis.nl/

Kommentoi