Maoz, Amsterdam, 6.9 ja 8.9.10

MANU: Muistan Maozin Amsterdamin ajoiltani ja kiihkoilen Jullelle jo lentokoneessa, että siellä pitää sitten syödä. Jotenkin Julle ei ole niin innoissaan kuin haluaisin. Menen puhumattomaksi, koska olen loukkaantunut. Harrastan tällaisia dramaattisia eleitä, katsokaas. No, lopulta syömme täällä kaksikin kertaa. Maozista saa myös ranskanperuna-annoksia, mutta ensisijaisesti se on ilman muuta falafel-paikka. Huomionarvoista on, että Maoz on […]


MANU:
Muistan Maozin Amsterdamin ajoiltani ja kiihkoilen Jullelle jo lentokoneessa, että siellä pitää sitten syödä.

Jotenkin Julle ei ole niin innoissaan kuin haluaisin. Menen puhumattomaksi, koska olen loukkaantunut. Harrastan tällaisia dramaattisia eleitä, katsokaas.

No, lopulta syömme täällä kaksikin kertaa. Maozista saa myös ranskanperuna-annoksia, mutta ensisijaisesti se on ilman muuta falafel-paikka. Huomionarvoista on, että Maoz on nimenomaan kokonaan vegetaristinen, kansainvälinen pikaruokaketju. Maozeja on Hollannin lisäksi muun muassa Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Espanjassa.

Jälleen kerran: Koska meillä? Koska??

Parhautta Maozin falafel-tarjonnassa on ennen kaikkea free salad bar.

Tiskiltä saa pitaleivän ja pullat. Sitten vaan salaattitiskistä mättämään salaatteja, kastikkeita, tahinia, artisokansydämiä, ezmeä, parsaa, couscousia pitasämpylään – niin paljon kuin haluaa. Ja jos alkaa kesken syömistä täyte loppua, ei muuta kuin täyttämään uudestaan. Samaan kuuden euron hintaan.

Ja tämä on siis hyvää kamaa,.ei suomalaista tomaattijogurttifalafelia. Melkein kaikki salaattitiskissä on vegaanista.

Ok, palvelu on välillä aivan olematonta, kuten pikaruokaloissa nyt tuppaa olemaan. Ainekset kuitenkin ovat tuoreita ja hyviä.

Ikävä Maoziin.

JULLE:
Niin.

Maozista olinkin ehtinyt jo kuulla.

Ensimmäisen kerran jo joskus silloin, kun Amsterdamin matkasta ei ollut tietoakaan. Minulla ei vaikuttanut olevan vaihtoehtoja, mikäli halusin pelastaa lomamme. Tämä vaikutti vakavalta asialta.

Hyvä on, uhraudutaan sitten edes parisuhteen puolesta.

Kyllähän minä falafeleista pidän, ei siinä mitään. Nähdessäni täytevalikoiman aloin ymmärtää, miksi Maoziin oli niin tärkeää tulla. Korianteriakin näytti olevan yhdessä jos toisessa täytteessä. Ongelmana oli vain, miten mahduttaa kaikki herkut pitaleivän ja falapullien joukkoon. Ja me onnettomat emme edes ensimmäisellä kerralla tajunneet, että mättöoikeus on rajaton!

Toisella kerralla otettiin sitten vahinkoa takaisin.

Onpa kyllä valloittavia tällaiset paikat. Ei siis mikään kebab-paikka, josta saa myös falafeleja vaan ihan puhdas falafelravintola, jonka antimista myös sekaruokavalioiset matkaseuralaisemme hullaantuivat.
Ja lupaan minäkin järjestää mykkäkoulun, jos Maozin harkitsee joku ohittavansa.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä. Mykkäkoulun uhalla.
Ma-to 11-01
Pe-la 11-03
Su 11-01
MUUN MUASSA
Leidsestraat 85
1017 NX Amsterdam
http://www.maozusa.com/

Kommentoi