Bistro Artesana, Helsinki, 20.12.10 LOPETTANUT

MANU: Blogiamme säännöllisesti seuraavat saattavat muistaa, että ensivisiittimme Bistro Artesanaan ei mennyt ihan niin kuin olisimme halunneet. Osaisin laittaa tähän linkin senkertaiseen ”arvosteluunkin”, mutten oikeastaan viitsi, koska ei siinä mitään luettavaa ole. Unohtakaa se. Ruokaseuranani on tällä kertaa Jullen sijasta Otso. Hän on 5-vuotias ja kutsuu minua isiksi. Otso on hieno mies, mutta vegaaniruoasta hän […]MANU:
Blogiamme säännöllisesti seuraavat saattavat muistaa, että ensivisiittimme Bistro Artesanaan ei mennyt ihan niin kuin olisimme halunneet. Osaisin laittaa tähän linkin senkertaiseen ”arvosteluunkin”, mutten oikeastaan viitsi, koska ei siinä mitään luettavaa ole. Unohtakaa se.

Ruokaseuranani on tällä kertaa Jullen sijasta Otso. Hän on 5-vuotias ja kutsuu minua isiksi. Otso on hieno mies, mutta vegaaniruoasta hän ei pidä. Ainakaan hän ei pidä minun laittamastani vegaaniruoasta. Viime aikoina Otsolla on ollut tapana huutaa Puotilan Valintatalossa ostoksia tehdessämme ”Lihaa! Lihaa! Minä olen kyllästynyt kasvisruokaan!”

En usko että pojan odotukset ovat korkealla, kun kannan hänen eteensä porkkana-appelsiinikeittoa.
Mutta ihme tapahtuu: Otso syö koko lautasellisen, pyytää lisää, hokee vielä koko ajan että hyvää keittoa hyvää keittoa. Päälle hän kiskoo vielä salaattia, soijapihvejä ja hirveän määrän sämpylää.

En pidä lasta kotonakaan nälässä, en ainakaan tarkoituksella. Näköjään en vain osaa kokata.

Mutta Artesanan ruoka tosiaan on maittavaa ja tunnelmakin kotoisa.

Porkkana-appelsiinikeitto on varmaan tarkoituksella aika liemipainotteinen (vetinen?), mutta samaan aikaan aivan valloittavan raikas alkupala. Kahdeksan ja puolen euron lounashinnalla saa syödäkseen keiton lisäksi tosiaan erinomaisia soijapihvejä, paprika-tomaatti-ituhöystöä sekä monipuolisen salaattivalikoiman.

Suursyömäreille eli itselleni muistutettakoon, että kaikkea saa hakea lisää.

Lounasmenu vaihtelee päivittäin, mutta Artesanasta saa toki myös a la carte –annoksia. Kaikki on vegaanista, valtaosa luomua.

Nyt harmittaa, ettei ole tullut syksyn aikana käytyä useammin. Mutta ehtiihän tässä vielä.

Suositellaanko vegaaneille: Totta kai. Rakkautta, eh, toisella silmäyksellä.
Auki:
Ma-ke 11-20
To-pe 11-22
La 11-18

Lounas:
Ma-pe 10.30 – 15.30
La 11-16

Sunnuntaibrunssi:
Su 11-16
Kulmavuorenkatu 2
00500 Helsinki
http://www.bistro-artesana.fi/

Kommentoi