Mad Hatter, Lontoo, 19.10 – 20.10.10

MANU: Yhdistetty työ- ja lomamatka Lontooseen alkaa, kuinka ollakaan, suosikkipanimomme Fullersin omistamassa hotellissa. Ja Fullers Hotelissa kun ollaan, alakerrassa on totta kai pubi. Sieltä saa paitsi panimon ihania ale-oluita (kaikki täysin vegaanisia!), myös perinteistä pubiruokaa. Ja nälkähän tässä onkin. Ruokalistalla näkyy pari kasvisoptiota. Kysymällä selviää, että ”bangers & mash” on peräti vegaaninen! Pian pöytään kannetaan […]MANU:
Yhdistetty työ- ja lomamatka Lontooseen alkaa, kuinka ollakaan, suosikkipanimomme Fullersin omistamassa hotellissa. Ja Fullers Hotelissa kun ollaan, alakerrassa on totta kai pubi. Sieltä saa paitsi panimon ihania ale-oluita (kaikki täysin vegaanisia!), myös perinteistä pubiruokaa.

Ja nälkähän tässä onkin. Ruokalistalla näkyy pari kasvisoptiota. Kysymällä selviää, että ”bangers & mash” on peräti vegaaninen! Pian pöytään kannetaan mitä hämmentävimmän näköinen lautasellinen kasvismakkaroiden ja ruskean siiderikastikkeen peittämää perunamuusia.

Olen jotenkin äärettömän tyytyväinen. Nyt ei olla missään Kalifornian terveysruokahippien itukommuunissa! Nyt vedetään kaljaa ja pubiruokaa Lontoossa!

Olen britti, melkein! Pubin telkkarissa pyörii Arsenalin peli! Tunnen eläväni ja hengittäväni niin autenttista Englantia ja englantilaista keittiötä kuin vegaani vain voi.

Itse asiassa pubissa on todella hiljaista.
Olen myös varma että annos näyttää monesta kaamealta. Hyvää se silti on.

Kasvismakkarat on valmistettu paikan päällä tuoreeltaan. Niissä on ainakin perunaa, porkkanaa, kaalia ja parsaa. Söisin niitä enemmänkin, samoin sopivan kiinteäksi ja melkein paakkuiseksi jätettyä muusia.

London Pride ja tämä ruoka ovat Michelin-tähden arvoinen yhdistelmä.

Ruokalista muuten lupaa annokseen kuuluvan myös ”vegetable chips”, mutta sellaisesta ei näy jälkeäkään. Miinus siitä.

Seuraavan aamun aamiainen jättää huomattavasti viileämmäksi. Reippaasti toistakymmentä puntaa maksava lautanen sisältää pari herkkusientä, jonkinlaista röstiperunaa, grillattua tomaattia, yhden eilisillan kaltaisen makkaran sekä liian ison kipollisen englantilaista perversiota, lämmitettyjä tölkkipapuja tomaattikastikkeessa.

Aamiaislautasesta joutuu jättämään kananmunat pois, mutta mitään ei tule tilalle eikä hintaakaan lasketa.

Annos on pieni ja kurja, nolon ja raivostuttavan välimaastossa. Parilla herkkusienelläkö minä päiväni saan käyntiin? No, paahtoleipää saa sentään hakea noutopöydästä, ja kahviakin saa pyytämällä lisää.

Hotellina Mad Hatter on muuten vähän siinä ja siinä. Huone maksaa 155 puntaa yöltä. Huoneet ja käytävät ovat siitä huolimatta aika ruhjuisia, vaikkakin ihan sympaattisella tavalla.

Suositellaanko vegaaneille: Makkaroita kyllä ennakkoluulottomille, aamiaista ei.
3-7 Stamford Street
London SE1 8NY
http://www.fullershotels.com/rte.asp?id=57

Kommentoi