Our Cornish Pasty Shop, Brighton, 21.10.10

MANU:Päiväretki Brightonin merelliseen lomakaupunkiin on erinomainen tapa hengähtää Lontoon humusta – varsinkin lokakuussa, kun Brightonissa ei juuri ole muita turisteja. Jäljelle jää pieni, suloinen, mutta erittäin vireä opiskelijakaupunki, jossa ruokatarjontaa on vegaaneillekin vaikka kuinka. Our Cornish Pasty Shop myy nimensä mukaisesti Cornwallin alueen perinteistä hiukopalaa, pasteijamaisia täytettyjä, suolaisia piirakoita – tämä Brightonin oma pikku ketju […]


MANU:
Päiväretki Brightonin merelliseen lomakaupunkiin on erinomainen tapa hengähtää Lontoon humusta – varsinkin lokakuussa, kun Brightonissa ei juuri ole muita turisteja. Jäljelle jää pieni, suloinen, mutta erittäin vireä opiskelijakaupunki, jossa ruokatarjontaa on vegaaneillekin vaikka kuinka.

Our Cornish Pasty Shop myy nimensä mukaisesti Cornwallin alueen perinteistä hiukopalaa, pasteijamaisia täytettyjä, suolaisia piirakoita – tämä Brightonin oma pikku ketju siis tekee ja myy niitä myös vegaanisina.

Me osumme paikalle juuri ennen sulkemisaikaa, emmekä tiedä näistä suolapiirakoista mitään. Se johtuu lähinnä huomiomme kiinnittävistä makeista vegaanileivonnaisista.

Emme ole syöneet vielä lämmintä ruokaakaan, mutta pakkohan se on pysähtyä soijacappuccinolle ja keksirouheella terästetylle suklaakakulle. Vegaanikakuksi aivan törkeän hyvää – muttei yhtä hyvää kuin Jullen valinta!

JULLE:
Olin uusien kenkien onnellinen omistaja. Eikä minkä tahansa kenkien, vaan kauniiden, mukavien ja vieläpä huokeiden Vegetarian Shoes-kenkien. Yrityksen päämyymälä nimittäin sijaitsee Brightonin Gardner-kadulla.

Pian kadulla kävellessämme bongasimme Our cornish pastry shopin ja sen ikkunassa olevan ”vegan cakes” -kyltin. Meistä on tullut matkoillamme hyviä bongareita.

Onneksi emme ajatelleet lihaisaan perinnepasteijaan viittaavaa puodin nimeä sen kummemmin, sillä muuten olisi voinut jäädä parahultainen kakkupala nauttimatta. Omenasitruunakakku todellakin lumosi kirpeydellään, makeudellaan ja kuohkeudellaan.

Toivottavasti pääsemme uudestaan Brightoniin, sillä kokeilisin mieluusti myös suolaista tarjontaa. Perinneruoan vegaaniversioita kun löytyy useampaakin sorttia. Esimerkiksi Thai vegetable (mixed vegetables and pulses in coconut milk, with lemon grass in a spicy thai curry sauce) ei ehkä ole lähinnä perinteistä cornwallilaisten herkkua, mutta minua tuo kutkuttaisi.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä! Kyllä!
24 Gardner Street
Brighton BN1 1UP
www.ourcornishpastyshop.com

Kommentoi