Red Veg, Brighton, 21.10.10

MANU: Poikkeuksellisen sympaattinen pikaruokapaikka ei ole punainen vain nimessään. Paikan logo ja sisustus flirttailee vähän helpollakin kommunistinostalgialla, mutta alakerran vessojen eläinoikeusiskulauseet ja paikan virkeä punk-henkisyys tuovat ilmapiiriin tervettä nykyvasemmistolaisuutta. Vegaanille olisi enimmäkseen ”vain” vegetaristisessa menussa tarjolla niin kakkua kuin hot dogia tai soppaakin, mutten pysty vastustamaan Jullen rullafalafel-tilausta. Hot dog on liian pieni tähän nälkään […]


MANU:
Poikkeuksellisen sympaattinen pikaruokapaikka ei ole punainen vain nimessään. Paikan logo ja sisustus flirttailee vähän helpollakin kommunistinostalgialla, mutta alakerran vessojen eläinoikeusiskulauseet ja paikan virkeä punk-henkisyys tuovat ilmapiiriin tervettä nykyvasemmistolaisuutta.

Vegaanille olisi enimmäkseen ”vain” vegetaristisessa menussa tarjolla niin kakkua kuin hot dogia tai soppaakin, mutten pysty vastustamaan Jullen rullafalafel-tilausta.

Hot dog on liian pieni tähän nälkään ja nyt puhutaan sentään oikeasta tuoreesta falafelista, johon tulee lisukkeeksi korianteria, hummusta, tahinaa, chilikastiketta, oliiveja… Lisäksi itse pullat saa chilimausteella, mihin tilaisuuteen toki tartun.

Chili tosiaan maistuu pullissa. En muista syöneeni näin tulista falapullaa koskaan .- mutta samalla annokseen tulee hummuksen tuomaa lempeää pehmeyttä.

Hyvää siis on. Jötkäle on juuri sopivan jyhkeä tyydyttääkseen himokkaammankin herkuttelijan. Kasvot tahinassa suuntaamme kohti Lontoon junaa.

JULLE:
Sinänsä yllättävää, että Brightonin monista kasvisravintoloista päädyimme tähän hieman nuhjuiseen ja vetoisaan pikaruokakahvilaan, jossa ei edes ollut anniskeluoikeuksia.

Minä pidän lämmöstä ja Manu alkoholista.

Loppujen lopuksi kuitenkin varsin itsestäänselvää.

Nähtyäni ruokalistalla falarullan, jonka täytteessä mainittiin hummus, sitruuna, persilja ja k a h d e s t i korianteri, ei vaihtoehdoista enää keskusteltu.

Pötkö maistui juuri niin erinomaiselta kuin pitikin, pehmeältä ja kirpeältä. Myös reilu neljän punnan hinta miellytti. Natustelua tahditti mainio elektropop ja palvelukin oli mutkattoman ystävällistä

Juuri nyt päätin, että menemme takaisin Brightoniin heti tilaisuuden tullen. Ja silloin aion käydä maistamassa Red Vegin riisillä, mintulla ja korianterilla täytettyjä viininlehtikääryleitä.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä
Ma-ti 11-18
Ke-la 11.30-21
Su 12-17
21 Gardner Street
Brighton BN1 1UP

www.redveg.com/

Kommentoi