American Pie: Luokkakokous

"Aivan kuten nykyaikuisetkin, American Piet ovat jättäneet aikuistumatta."

(American Reunion, USA 2012)
O: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
N: Jason Biggs, Eugene Levy, Alyson Hannigan, Seann William Scott
Ensi-ilta 6.4.
K12

 ★★☆☆☆ 


American Pien huumori on spermatahroista huolimatta edelleen pohjimmiltaan konservatiivista.

Pornolehtien sivut ovat jo tarttuneet eritteiden voimasta yhteen. Stifler yrittää edelleen tunkea pilinsä kaikkeen. American Pie –elokuvasarjan faneille tässä jatkumossa on ehkä jotain turvallista. Tissipari on tissipari ja pieru on pieru, vaikka avioseksi on hiipunut kuten Jimillä (Jason Biggs) ja Michellellä (Alyson Hannigan) ja parisuhde käy tyhjää kuten Ozilla (Chris Klein).

Aivan kuten nykyaikuisetkin, American Piet ovat jättäneet aikuistumatta. Siinä mielessä sarjan neljäs elokuva, American Pie: Luokkakokous, on epäkiitollinen arvosteltava. Siinä ei ole juurikaan uutta. Teinipoika on vain laittanut puvun päälle ja ottanut salkun käteen.

Kaverukset Jim, Oz, Kevin (Thomas Ian Nicholas) ja Stifler (Seann William Scott) tapaavat vuosien jälkeen kotikaupungissaan lukion luokkakokouksen merkeissä. Yhden uraputki muistuttaa hernepyssyä ja toisten seksielämä koostuu salamasturboinneista. Jimin isä (Eugene Levy) ei ole toipunut vaimonsa kuolemasta, eikä Jim osaa suhtautua 18-vuotiaan naapurintytön (Ali Cobrin) kasvaneeseen varteen isällisesti.

Sivuhahmot ovat aina olleet American Pien parasta antia. Stiflerin äiti (Jennifer Coolidge), Jimin isä ja itse Stifler saavat törkyisimmät kohtaukset ja repliikit – eli ne hauskimmat palat.

American Pie –komedioita painavat riipat ovat lopulta konservatiivisuus ja pohjimmainen kunnollisuus. Lopussa intoillaan aina tosirakkaudesta ja ydinperheestä, vaikka välillä paskotaankin kaljakoriin.

Vaikka American Pie: Luokkakokous edustaa siis teinimakua, ei kyse ole mistä tahansa teinistä. Tämä on kahdesta kaljasta humaltuneen kristillisdemokraattinuoren käsitys roisista huumorista.

LUE LISÄÄ

, , , , , , , ,

Kommentoi