Cats on Fire: All Blackshirts to Me

"Cats on Firen promootiostrategia on läpäissyt arjen, juhlan ja kaiken siitä väliltä."

Soliti
Julkaisu: 28.3.2012

 ★★★½☆ 

Kevään indiein levy.

Cats on Firen All Blackshirts to Mestä kirjoittaminen tässä vaiheessa kevättä on lopulta aika tyhmä veto. Ellei ole kulkenut laput silmillä (en ole), pidättäytynyt täysin sosiaalisen median käytöstä (en todellakaan ole) tai lopettanut edes summittaisen uusien musiikkijulkaisujen kyttäämisen (en pysty), on Cats of Firen promootiostrategia läpäissyt arjen, juhlan ja kaiken siitä väliltä. Ennen All Blackshirts to Men julkaisua kiinnostusta heräteltiin laajasti kaikilla mahdollisilla kanavilla, etenkin puskaradiossa, ja julkaisun jälkeen Soliti postailee somessa linkkejä uusiin arvioihin noin yhden päivässä (no okei, yhden joka kolmas päivä). Se on aika paljon, jos julkaisusta on muutenkin tietoinen. En ole kuitenkaan vielä piilottanut Solitin feediä Facebookissa, sillä:

All Blackshirts to Me on kiinnostava kokonaisuus juuri esi- ja jälkihypensä ansiosta. Oman puolueettoman mielipiteen muodostus on amatöörille miltei mahdotonta sen jälkeen, kun maailmalta ja kotimaasta on tipahdellut neljän ja viiden tähden juttuja nenän eteen. Tässä on siis pakko olla sitä jotain ja se on löydettävä.

Muutaman viikon tunnustelun ja kuuntelukertojen jälkeen All Blackshirts to Me osoittautuu hyväksi indielevyksi. Se kestää kokonaisuutena toistoa, sen pariin palaa uteliaisuuttaan yhä uudestaan ja Mattias Björkas hallitsee jokseenkin suvereenisti genren sävellyskikat. Yksittäisiä biiseistä helmeilemään jäävät Baddingilta lainaavaa My Sense of Pride ja kummallisen poliittisiin kannanottoihin sanoituksissa eksyvä, turhista koristeista muuten riisuttu 1914 and Beyond. Muuten levyn vahvuus on ilman muuta sen pehmeästi soivassa kokonaisuudessa.

Suurin miinuksien lähde on tuotannon melskeessä levylle hiipinyt viileä etäisyyden tuntu, joka aiheuttaa hipster-ja indiediskurssia seuranneelle pientä ahdistusta ja saa kaipaamaan keikkaolosuhteita, joissa bändi on edes fyysisesti läsnä samassa tilassa. On ihan kiva, että Cats on Fire on tietoinen vakaasta, melkein vuosikymmenen (!) kestäneestä arvostuksestaan ja jaksaa puskea uutta materiaalia ulos alan ruuhkaisuudesta huolimatta, mutta popindiessäkään ei pitäisi missään vaiheessa unohtaa meitä peruskuuntelijoita.

Kuuntele My Sense of Pride Soundcloudista.

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi