Iiris: The Magic Gift Box

"Tuossa kuuluu ihan selvästi Kate Bush, tuossa taas Björk. Sitten mennäänkin reipasta ravia Depeche Moden tontille."

EMI
Julkaisu: 28.3.2012

 ★★★☆☆ 

Baltian pop-prinsessa ei vielä löydä omaa ääntään, mutta hallitsee genrensä.

”Aivan kuin olisin kuullut tämän jossain aiemmin.” Ajatus takertuu päähän Iiriksen levyn ensimmäisistä tahdeista lähtien, eikä päästä irti. Tuossa kuuluu ihan selvästi Kate Bush, tuossa taas Björk. Sitten mennäänkin reipasta ravia Depeche Moden tontille. Mutta liekö se mikään ihme, kun artisti tulee DM-baarien luvatusta maasta.

Virolainen Iiris on saanut suomalaiset keikkakriitikot huokailemaan ihastuksesta esiintymisillään ja mahtuupa ylistäjien joukkoon muutama varteenotettava ulkomainenkin media. ”Baltian pop-prinsessan” esikoislevy on 20-vuotiaan naisen itse maanmiehensä ja bändikaverinsa Sethhin avustuksella kynäilemä. Väistämättä näistä ennakkotuulahduksista tulee mieleen meidän oma Chisumme.

The Magic Gift Box on hyvällä tavalla läpeensä tuotettu paketti, jossa jokainen palanen on nätisti omalla paikallaan. Levy kuulostaa mahdollisimman kivalla ja helposti sulavalla tavalla rosoiselta, niin kuin pop-prinsessojen pitääkin nykyään kuulostaa. Myös visuaalinen puoli on kunnossa, Iiriksen promokuvia ja Melyse-singlen videota kun kelpaa tuijotella, jos on yhtään viehtynyt elektroindustrialpopin kuva- ja stailauskieleen.

Levyn kokonaisuudesta erottuu ihan mukavia melodioita ja etenkin introissa kuullaan paljon tunnelmallisia pianojohdantoja, mutta varsinaisista kappaleista on vaikea viehättyä paria kertaa enempää, sillä niitä kuunnellessa katse harhautuu väkisinkin levyhyllyn vanhoihin suosikeihin. Tästäkin sormenheristyksestä huolimatta Iiriksen debyytti saa kiinnostumaan artistista ja ”tulevaisuuden lupaus” -leiman iskee levyn kylkiäiseksi erittäinkin mielellään.

Potentiaali kehittyä ihan oikeasti Baltian pop-skenen valtiattareksi on olemassa. Enää tarvitaan se briljantti kakkoslevy, jossa Iiriksen oma ääni pääsee lopullisesti soimaan.

 

LUE LISÄÄ

,

Kommentoi