Kerro, kerro kuvastin

"Sankarihahmot voisivat yhtä hyvin olla leipurin kuin käsikirjoittajan tuotoksia. Lumikin hahmo on sietämätön anteeksipyytelevä teini."

(Mirror Mirror, USA 2012)
Ohjaus: Tarsem Singh.
Pääosissa: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer, Nathan Lane.
Ensi-ilta 30.3.
K7

 ★★☆☆☆ 

Lumikki-versio on hengetön, mutta ei sillä tavalla kuin ilkeä kuningatar toivoisi.

Toisia todellisuuksia, avaruuden maailmoja ja satuja – Hollywood ottaa nykyään urakalla pesäeroa tosielämään. Niin kehno kuin tämä meidän maailmamme onkin, tuntuu 106 minuuttia lumikkilandiassa kuitenkin tuhlatulta ajalta.

Tarina alkaa, kun Lumikki (Lily Collins) täyttää 18 vuotta. Hän uskaltautuu pahan äitipuolen (Julia Roberts) silmien alta ulkomaailmaan vain huomatakseen, että kuningatar on saattanut alamaisensa nälkään ja kurjuuteen. Toisin oli Lumikki-prinsessan lapsuudessa, kun isä-kuningas piti huolen siitä, että kansa tanssi ja lauloi.

Samoihin aikoihin, kun Lumikki tutustuu häneltä riistettyyn valtakuntaan ja seitsemään rosvoavaan kääpiöön, satuun astelee Alcott (Armie Hammer), rikas ja leveähymyinen prinssi.

Tarsem Singh (The Cell, The Fall) on ohjaajana painottanut visuaalisuutta, joskus loogisen tarinan kustannuksella. Myös Kerro, kerro kuvastin esittelee muutaman tehostekikan, mutta ei jää jumittamaan tietokonegurujen tekeleisiin. Se on hyvä, sillä tällä kertaa tehosteet eivät ole mitenkään erikoisia. Eipä ole toisaalta tarinakaan. Eivätkä henkilöhahmot.

Julia Roberts on saanut herkullisimman roolin pääpahiksena. Hän onnistuukin hetkittäin ilkeilemään terävästi, mutta sadun kuningatar ja muut kauhut on dempattu liialla sokerisuudella. Pahimmin makeilevat kuitenkin sankarihahmot, jotka voisivat yhtä hyvin olla leipurin kuin käsikirjoittajan tuotoksia. Lumikin hahmo on sietämätön anteeksipyytelevä teini, joka kasvattaa yhteiskunnallisen tietouden.

Kenelle Kerro, kerro kuvastin on tähdätty, jää arvoitukseksi. Elokuvan ikäraja on 7 vuotta, mutta nykylapsetkaan tuskin jaksavat sen lapsekasta ja vanhanaikaista juonikuviota.

Grimmin veljesten satu on inspiroinut toistakin ison rahan Hollywood-tekelettä tänä vuonna. Kesäkuussa ensi-iltansa saa elokuva Lumikki ja metsästäjä, jossa Kristen Stewart pakenee nimihahmona Charlize Theronin näyttelemää pahaa kuningatarta.

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi