Tanlines: Mixed Emotions

"Tämä levy olisi voitu tehdä tismalleen samalla tavalla New Yorkissa tai Turussa."

Matador/True Panther
Julkaisu: 19.3.2012

 ★★★☆☆ 

Hallittua ja tanssittavaa taustamusiikkia hipsterisukupolvelle.

Tietyssä mielessä Mixed Emotionsin kaltaisia levyjä kaipaisi enemmänkin: Ne ovat jokseenkin täydellistä fiilistely- ja taustamusiikkia viikkoaamujen työmatkoille tai viikonloppujen lehdenlukuun. Miksei siihenkin hetkeen, kun mietit kuumeisesti lauantai-illan menokuvioita ja päätät aluksi mennä ainakin suihkuun.

Olennaista on, että Mixed Emotions on kokonaisuus, pitkäsoittolevy biisijärjestyksineen, josta on tuotannossa hiottu pois terävimmät kulmat. Sen vuoksi newyorkilaisen Tanlinesin debyytti ei jää oikein mieleenkään. Kun sen laittaa soimaan, harhautuu helposti tekemään jotain aivan muuta liikehdittyään kevyesti alkupään All Of Men ja Green Grassin tahtiin. Taustamusiikki-illuusio rikkoutuu seuraavan kerran vasta laiskan muhkeasti kaikuvan Rain Delayn alkutahtien aikana, jolloin väliin on jäänyt aika monta ”ihan kivaa” raitaa, joiden sisällöstä ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Toiseksi viimeinen Cactus sentään kipittää eteenpäin hieman dynaamisemmin ennen laahaavan uikuttavaa Nonesuch-lopetusta.

Tanlines on kannessa harkitun välinpitämättömästi ulos kuvasta katselevien Jesse Cohenin ja Eric Emmin duo, joka on ollut kasassa vuodesta 2008. Meriittilistalla on paitsi omia indietanssihittejä, myös miksauksia muun muassa saman kotikylän Au Revoir Simonelle. Pienimuotoiseen menestykseen on helppo uskoa, sillä Mixed Emotions ei ärsytä millään tavalla, vaikka ei juuri kosketakaan. Tämä levy olisi voitu tehdä tismalleen samalla tavalla New Yorkissa tai Turussa, ja juuri siksi on kiinnostavaa nähdä, kuuluuko Tanlinesista ensimmäisen levyn jälkeen tämän nimen alla yhtään mitään.

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi