The Dandy Warhols: This Machine

"Täysi-ikäisyyden saavuttaneet Dandyt tietävät mitä haluavat tehdä ja tekevät juuri sitä"

Naïve
Julkaisu: 23.4.2012

 ★★★★☆ 

Hyvin rasvattu rock-kone on kevään ilahduttavin pitkäsoitto.

Tänä keväänä on julkaistu kuukauden välein kaksi levyä, joiden ovat saaneet allekirjoittaneen hymyilemään leveästi. Sekä The Shinsin Port of Morrow että The Dandy Warholsin This Machine ovat pitkäsoittoja, joihin ei tarvitse suhtautua ryppyotsaisesti ja joita haluaa luukuttaa uudestaan ja uudestaan, koska niistä tulee niin hyvä mieli.

This Machine on The Dandy Warholsin kahdeksas studioalbumi, mikä tarkoittaa tasaisella julkaisutahdilla sitä, ettei vuonna 1994 muodostetulla bändillä ole edelleenkään paineita mihinkään suuntaan. This Machinea on ilo kuunnella, sillä jokainen raita vie kokonaisuutta eteenpäin ja saa kiinnostumaan myös siitä, mitä seuraavaksi on luvassa. Jumitussuosikiksi nousee vähän yllättäenkin instrumentaalinen välipala Alternative Power to the People, jonka tyylistä, avausraita Sad Vacationissa esiteltyä, pulpahtelevaa surinaa ja helinää kuuntelisi enemmänkin. Neljänneksi sijoitetusta raidasta jää kiva fiilis, joka linkoaa kuuntelemaan koko levyn hievahtamatta loppuun asti.

Vaikkei tuntisikaan rock-musiikin kenttää kovin hyvin, voi This Machinelta havaita viitteitä vaikkapa Tom Waitsin ja The Black Keysin suuntaan. Jälkimmäisen tutun kuuloinen soundi ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä levyä on ollut miksaamassa Keysien kanssa työskennellyt Tchad Blake. Mutta kyllä levy on silti ihan The Dandy Warholsia itseään. Vaikka tempo välillä hidastuukin (Well They’re Gone ja Rest Your Head), pysyy tunnelma lämpimänä.

Täysi-ikäisyyden saavuttaneet Dandyt tietävät mitä haluavat tehdä ja tekevät juuri sitä. Kuuntelija kiittää hyväntuulisesta ja ilmavasta lopputuloksesta ja painaa vielä kerran levyn loputtua playta.

LUE LISÄÄ

,

Kommentoi