Hunx and His Punx

"Kesken keikan laulaja ilmoitti seisokistaan. Kiihottumiselta ei välttynyt kukaan muukaan."

Festsaal Kreuzberg, Berliini, 23.5.2012

 ★★★★★ 

Sylvi tarkasti garagepop-bändin keikkakuntoisuuden etukäteen.

Kalifornialaispumppu Hunx and His Punx soittaa tulevana viikonloppuna Kuudennella Linjalla, mutta kävimme suomalaisvoimin tarkastamassa bändin Berliinissä saman viikon keskiviikkona. Poppoo soitti Black Jaspersin ja The Spitsin välissä Festsaal Kreuzbergissa.
Black Jaspers oli jo lavalla, kun kävelimme ysin pintaan sisälle keikkapaikkaan. King Khanin, Jasper Hoodin ja tuntemattomaksi jääneen rumpalin kokoonpano kuulosti hyvältä, suoraviivaiselta rokilta siihen asti, kunnes hajosi muutamaa biisiä myöhemmin. King Khan kiukutteli aluksi kitaralleen, jonka lopulta heitti alas lavalta. Sitten oli Jasperin vuoro hermostua, kun King Khan viritteli toista kitaraa. Kolmekielisellä bassolla soittanut mies lopetti biisin kesken ja käveli pois lavalta.
King Khanin ansioksi pitää mainita, että hän veti keikan loppuun saakka alakuloisen rumpalinsa kanssa. Bändin musiikillinen anti jäi tosin väkisin muun draaman alle.
Illan toisen bändin kohdalla draaman ja biisien taso olivat molemmat korkealla. Kiukuttelusta ei kuitenkaan ollut tietoakaan, kun spandeksipukuun, nahkalippikseen ja aurinkolaseihin pukeutunut Hunx kietoi yleisön pikkusormensa ympärille. Vaikka pikkusormi ei ollut se ruumiinosa, jota Hunx mieluiten korosti. Eturivin ainoa mies, vaaleatukkainen enkelipoika, sai useamman kerran kiiltävään kankaaseen verhotun elimen silmiensä eteen, ja kesken keikan laulaja ilmoitti seisokistaan.
Kiihottumiselta ei välttynyt kukaan muukaan. Hunxin viimeisimmän levyn Hairdressers Bluesin nimikipaleella alkanut keikka oli alusta loppuun saakka ekstaattinen yhdistelmä vetäviä kertosäkeitä ja häpeämätöntä flirttiä. Bändi ei jumittunut uusimman levynsä kappaleisiin vaan soitti ensimmäisen levyn Gay Singlesin hittejä (You Don’t Like Rock’n’Roll, Cruising) sekä toisen levynsä Too Young to Be in Love huippukohtia (Bad Boy, The Curse of Being Young).
Bändin, etenkin Hunxin ja basisti Shannonin välillä oli ystävyydestä kielivää kemiaa. Hunx informoi yleisöä Shannonin syntymäpäivästä ja yllytti kaikkia yhtymään Happy Birthday -lauluun. Basisti ei kuitenkaan ole bändissä pelkästä ystävyydestä, sillä Shannon and the Clamsista tuttu mimmi voisi sekä soittaa että laulaa useimmat artistit suohon. Hänellä on ääni, jonka kohdalla ei tee mieli puhua taustalaulusta.
Shannon oli myös yksi syy, miksi illan pääesiintyjä The Spits jäi omalla kohdallani vähemmälle huomiolle, vaikka huppukaapuihin pukeutuneet äijät hyvältä kuulostivatkin. Olin suurimman osan keikasta ulkosalla juomassa kaljaa ja kyttäämässä tilaisuutta avautua Shannonille hänen erinomaisuudestaan.

Hunx and His Punx soittaa sunnuntaina 27.5. Kuudennella Linjalla. Liput 14 e.

Hunxin kuva: Olivia Hemaratanatorn

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi