Kausiruokaa: Vaaleanpunainen raparperimehu

Maukasta ja ilmastoystävällistä raparperijuomaa vähällä vaivalla.

Maukasta ja ilmastoystävällistä raparperijuomaa vähällä vaivalla.

Raparperista on äärettömän helppoa valmistaa suloista mehua. Varsia ei kannata mehua varten kuoria, sillä punertavat kuoret antavat juomalle sen värin. Mehu jalostuu mojitoksi, kun lisäät valmiiseen mehuun    limettiä, raparperinpaloja, minttua, sokeria, kivennäisvettä ja rommia.

1/2 kg pilkottuja raparperinvarsia
2 dl sokeria
2 l vettä
minttua koristeeksi

1. Pese raparperin varret ja pilko pieniksi kuutioiksi. Laita raparperit ja sokeri kattilaan tai riittävän isoon muoviastiaan.
2. Keitä vesi vedenkeittimellä ja kaada se raparperien päälle. Laita astiaan kansi ja anna mehustua vähintään viisi tuntia.
3. Siivilöi juoma ja anna kylmentyä jääkaapissa. Koristele tarjottaessa mintunlehdillä.

Yhden mehulasillisen hiilijalanjälki on 0.02 kg co2e eli minimaalinen.

Anna Talasniemi on yksi Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville –kirjan (Teos, 2011) tekijöistä. Kirjassa on raparperimehun lisäksi 90 muuta mukavaa reseptiä, vinkkejä sesonginmukaiseen syömiseen ja asiaa ruoan ilmastovaikutuksista.

Tykkää Facebookissa: www.facebook.com/Kausiruokaa

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi