Lesboelämää
Osa 3. Unelmiemme sateenkaarikauppa

"Monet sateenkaari-ihmisiin ja feministeihin kuuluvat kaverimme ja tuttavamme ovat antaneet meille varauksettoman tukensa, mikä on antanut uskoa liikeideaamme ja sen laajempaankin kiinnostavuuteen. Meistä tuntuu, että tätä liikettä Helsinki nyt tarvitsee."

Jasmin Gröhn ja Elisa Helenius kirjoittavat tällä palstalla kolumneja lesbokulttuurista. Tavallisesti vuorotellen, mutta tällä kertaa yhdessä.

Näillä näkymin olemme lähitulevaisuudessa perustamassa Helsinkiin kirja-, musiikki-, elokuva- ja lahjatavarakauppaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille sekä feministeille. Kohderyhmämme ovat ennen kaikkea naisasiakkaat, koska Suomessa on selvästi enemmän sateenkaaritoimintaa miehille. Haluamme tähän asiaan parannusta.
Kerromme teille hieman tästä haaveidemme liikkeestä.

Idea lähti siitä, että kaksi pätkittäiseen työelämään turhautunutta kulttuurialan lepakkoa löi päänsä yhteen. Tajusimme, että sopisimme sateenkaariliikkeen pitäjiksi, koska meillä on siihen innostusta ja sopiva elämäntilanne. Olemme lisäksi molemmat sosiaalisia perhosia ja meillä on laaja tietämys sateenkaari- ja feminismikulttuurista ja piireistä.

Vastaavanlaisia kauppoja löytyy monista isoista kaupungeista kuten Lontoosta, Pariisista, Berliinistä, Pietarista, New Yorkista ja San Franciscosta. Lähin esimerkki on Tukholmassa, jossa toimii queer-feministisen kirja- ja sekatavarakauppa Hallongrottan. Kauppamme konsepti on hyvin samanlainen.

Kuten Hallongrottanissa, myös meillä olisi kaupassamme vain muutama kappale jokaista teosta tai esinettä, jotta saamme pieneen liiketilaan mahdollisimman laajan tuotevalikoiman. Myös meille on tulossa antikvariaattihylly kirjoille ja elokuville. Tuotevalikoimamme laajuudella ja monikielisyydellä yritämme palvella mahdollisimman tarkkoja tarpeita ja myös vähemmistöjen vähemmistöjä.

Monet visioimistamme tuotteista kuten dvd-elokuvista ja cd-levyistä ovat sellaisia, ettei niitä voi ostaa Suomesta mistään liikkeestä. Kansainvälisten tuotteiden lisäksi meillä on suomalaisia lahjatavaraharvinaisuuksia ja alan kotimaisia kirjoja.

Etsit sitten sateenkaarilastenkirjaa, lesbian pulp fiction –pokkareita 1950-luvulta tai indie-homobändin uusinta cd:tä, löydät ne meiltä. Jos haluat pinkin viiksikorun, genderfuck-pinssin, Yhdysvalloissa ilmestyvän queer zinen tai sateenkaariraidalliset polvisukat, niin kaikki löytyy saman katon alta! Olet sitten huulipunalesbo, dyke, karhuhomo, aseksuaali, transgender, telaketjufeministi tai utelias ja valtavirtanormista poikkeava hetero, me yritämme palvella sinua.

Meillä on kova halu tuoda jatkuvasti uutta tietoa ja uusia tuotteita kauppaamme.
Kauppamme ikkunoista ja ilmoitustaululta löydät myös mainokset uusimmista sateenkaari- ja queer-aiheisista tapahtumista kuten klubeista, teatteriesityksistä ja keikoista.
Meille on tärkeää myös se, että kaupassamme viihdytään. Kun tulet puotiimme, et tule välttämättä vain ostoksille, vaan paikkaan, jossa samanhenkiset ihmiset voivat viettää aikaa yhdessä. Olemme suunnitelleet hankkivamme liiketilaan mukavan sohvan asiakkaille. Meidän kaupanpitäjien kanssa voit keskustella uusimmista ilmiöistä ja kysyä ostosvinkkejä sekä samalla nähdä kaupassa omia kavereitasi.

Moni tuttavamme on toivonut puotiimme myös kahvilaa, jossa voisi viettää aikaansa. Jos rahat, byrokratia ja liiketilan neliöt antavat myöten, niin puodin nurkkaan voi tulla parin pöydän kahvilakulmaus. Aika siis näyttää, toimiiko kauppatilassa kahvila vai olisiko nurkassa vähintään termari ja keksejä.

Haluaisimme myös, että kauppa toimisi vaihtoehtoisena kulttuuriareenana. Nais- tai sateenkaaritaiteilijat voisivat järjestää kaupan seinillä kuvataidenäyttelyitä matalalla kynnyksellä. Olemme suunnitelleet järjestävämme liiketilassa myös esimerkiksi kirjailijavierailuita, dj-keikkoja, elokuvaesityksiä ja lukupiiriä. Lisäksi sopivanhenkiset käsityöläiset voivat myydä liikkeessämme omia vaate- ja korumallistojaan.

Olemme molemmat tällä hetkellä yrittäjäkurssilla. Pyrimme kovasti tekemään tästä kaikesta totta. Suunnittelemme liikkeen avaamista Kallioon, jonka boheemi henki ja hyvät kulkuyhteydet sopivat erikoisliikkeellemme.

Monet sateenkaari-ihmisiin ja feministeihin kuuluvat kaverimme ja tuttavamme ovat antaneet meille varauksettoman tukensa, mikä on antanut uskoa liikeideaamme ja sen laajempaankin kiinnostavuuteen. Meistä tuntuu, että tätä liikettä Helsinki nyt tarvitsee.
Kauppamme nimi on Cool Cat In Town. Nimi juontaa juurensa Tape Five-yhtyeen samannimisestä electro swing -kappaleesta.

Kenties tämä kissa vielä kehrää tiensä sydämeenne!

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi