Silvoplee, 16.5.2012

"Tosiaan. Lautasellellani on siis melkein kilo ruokaa. Voisihan sitä aina joskus alkaa täällä käydä."

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

18 euroa.

Se on 8-10 euroa enemmän kuin olen normaalisti valmis lounaastani maksamaan. Mikä sivumennen sanoen on sekin rutkasti enemmän kuin mihin minulla olisi varaa. Eikä lautaseni edes ole mitenkään valtava.

Tai no.

On se aika iso, koska halusin kokeilla paljonko syöminen Silvopleessä maksaa, jos en ajattele hintaa noutopöydässä vaan vasta maksettuani. Ja minä nyt olen aina aika nälkäinen, ja minulla on iso maha, jonka täyttäminen äärimmilleen on mielihommaani.

Niin, aloitan tästä hinnasta, koska Silvopleen oletettu kalleus on syy siihen, etten ole käynyt siellä ikuisuuksiin. Aikanaan kuin asuin parin sadan metrin päässä, en käynyt siellä koskaan. Silvopleessähän saa ottaa lautaselleen noutopöydästä niin paljon kuin haluaa, mutta ruoka punnitaan kassalla ja se maksaa 19,95 euroa kilolta.

Tosiaan. Lautasellellani on siis melkein kilo ruokaa. Voisihan sitä aina joskus alkaa täällä käydä. Ruoka on nimittäin aivan jumalaisen hyvää ja noutopöydän valikoima on salaatteineen, salaattikastikkeineen, ituineen, elävän ruoan herkkuineen ja lämpimine annoksineen todella runsas. Joihinkin ruokiin Silvopleessä laitetaan hunajaa, mutta niitä on helppo välttää, koska ruokien ainesosat ovat nätisti kirjoitettuna esille.

Ja siihen lautaselleni olen onnistunut kokoamaan perunasalaattia, mungpapuja, oliiveja, kikhernesalaattia, hummusta, pariakin erilaista linssihöystöä, kuskusia ja kermaisaa porkkanakastiketta – nyt vain päällimmäisiä mainitakseni. Tällainen liki-gourmet pitäisi syödä hitaasti nautiskellen, mutta minä luen lehteä ja syön vahingossa ihan liian nopeasti, koska kaikki on niin hyvää. Samasta syystä en näin jälkikäteen osaa analysoida makuja sen tarkemmin, mutta mainitsinko jo että hyvää oli, eikä tässä nyt mitään ruokatoimittajia esitetä?

Poistun kiloa painavampana ja tuhat grammaa onnellisempana viereiseen Rytmiin päivittämään Sylviä.

Suositellaanko vegaaneille: Totta kai!

Toinen linja 3

00530 Helsinki

Ma-la 11-18

www.silvoplee.com

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi