Cafe Veganissimo, 15.5.2012 LOPETTANUT

"On silkkaa luksusta syödä noutopöydästä, jossa minkään salaatin, kastikkeen, lämpimän ruoan tai ainesosan vegaanisuutta ei tarvitse kysellä tai kyseenalaistaa."

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

Ei siitä niin kauaa ole, kun vielä surkuttelimme Helsingin vegaaniravintolatarjonnan vähäisyyttä. Sitten tuli Bistro Artesana, mutta sekin meni kiinni. Nyt kun meillä on Artesanan vanhoissa tiloissa avannut täysvegaaninen lounaskahvila Veganissimo (toim. huom. Veganissimo suljettiin 12.5.2014 ”toistaiseksi”), on Punavuoren Ho Dai, on vanhaa kunnon Silvopleetä, Vegemestaa, sitten on Bamboo Centeriä ja muita meikäläiset hyvin huomioivia etnisiä paikkoja – eivät nämä asiat aivan tolaltaan olekaan. Ei Helsinki edelleenkään mikään New York (Paratiisi! Oooh!) ole, mutta onhan meillä nykyään ihan jopa vaihtoehtoja.

Tykkäsin Artesanasta ruoan lisäksi siitä, että se oli auki myöhään ja sieltä sai alkoholia. Näihin tarpeisiin Kulmavuorenkadun viihtyisään kellaritilaan tilalle tullut Veganissimo ei vastaa, mutta muuta valitettavaa on vaikeampi löytää. On silkkaa luksusta syödä noutopöydästä, jossa minkään salaatin, kastikkeen, lämpimän ruoan tai ainesosan vegaanisuutta ei tarvitse kysellä tai kyseenalaistaa. Huomautettakoon, että noutopöytä = saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Mmmm.

Omien joukossa oleminen rauhoittaa, mutta Veganissimoa voi suositella myös sekasyöjille, sellaisillekin, jotka eivät ole kovin seikkailunhaluisia. Lounaskahvila tarjoaa enimmäkseen hyvää perusruokaa. Aiemmilla kahdella käyntikerralla valikoima on ehkä ollut jopa hitusen tylsä, tai ainakin varovaisesti maustettu. Nyt toukokuun puolivälissä tykästymme ruokaan kuitenkin ihan tosissamme.

Korostettakoon, että Veganissimon lounasbuffet vaihtuu päivästä toiseen. Tiistaisella käynnillämme on tarjolla valkosipulipastan kanssa ihastuttavan lempeänmakuista ruskeaa mungpapupataa ja alkukeitoksi currylla maustettua linssi-kukkakaalisoppaa. Oikestaan parhaan vaikutukseen juuri minuun tekee silti tällä kertaa ilmeisesti vegaanisessa majoneesissa tai jossain muussa syntisessä uiva perunasalaatti, jota mätän lautaselleni lisää kahteen otteeseen.

Juttelemme aterian loppupuolella omistaja-Simon kanssa ja hän kertoo vielä harkitsevansa, minkä verran Veganissimoa kannattaa pitää auki kesällä. Toivottavasti paljon, ja toivottavasti ennen kaikkea asiakkaita riittää.

Suositellaanko vegaaneille: Tottahan toki

MA-PE 11-17

LA 11-16

Lounas noutopöydästä ma-pe 11-16.30

Keittolounas: 6,80e

Buffetlounas: 9,30e

Kulmavuorenkatu 2, Helsinki

http://www.veganissimo.fi/

 

 

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi