Idän keidas (LOPETTANUT),
Helsinki, 29.5.2012

"Paikan henkilökunnasta on sanottava, että he ovat jotenkin aivan hurmaavan pihalla."

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

Hyvän kurkun päivitystahti on viimeksi kuluneina kuukausina ollut laiska, ja nytkin kun juttuja on saatu aikaan, niissä on syöty itsestäänselvästi hyvissä vegaanimestoissa. Hyvän kurkun ideaan kuuluu kuitenkin myös syödä ihan missä sattuu, ja katsoa onko kohtelukin sitten ihan mitä sattuu.

Idän keidas -nimellä pröystäilee entinen Ravintola Laila. Paikka on täällä Puotilassa, ihan lähellä kotiamme, idyllisen Itäväylän kupeessa. Koska omat lähiravintolat nyt vain pitää ratsata, päätän syödä myöhästyneen tiistailounaan Idän keitaassa, asiaankuuluvan A-oluttuopin (4 euroa) kanssa. Istun alas. Baarikärpänen soi.

Olin ajatellut että syön pizzan ilman juustoa, mutta kas. Täältähän saa intialaistakin. Hmmm.

Paikan henkilökunnasta on sanottava, että he ovat jotenkin aivan hurmaavan pihalla. Eivät epäystävällisiä, mutta pihalla. Porukka vaikuttaa tarjoilijoista kokkiin lähinnä joltakin peiteoperaatiota virittelevältä pankkikoplalta (ja sanon tämän vailla negatiivista latausta ja ennakkoluuloja! Minusta tällainen on ihan virkistävää!).

Kerron että olen vegaani, en syö maitotuotteita, en munaa. Tarjoilija vakuuttaa, ettei Aloo Gobissa (kukkakaalia, perunaa) näitä ole, ei edes naan-leivässä. Kokemus kyllä kertoo naanissa yleensä olevan jogurttia, mutta kyllähän sen tietty voi tehdä ilmankin. Otetaan nyt tällainen Aloo Gobi sitten, vaikka kielimuurin korkeus ja siten annoksen koostumus jääkin minulle vähän epäselväksi, tarjoilija kun keskittyy nyökkäilemään ja tuijottamaan intensiivisesti silmiin.

Ruoan tulo kestää kauan, mikä on ihan hyvä, ehkä annokseen jopa laitetaan vaivaa. Kokki käy erikseen pahoittelemassa, että on vähän ruuhkaa. Kohta kuulen keski-ikäisen naisen, asiakkaan, raivoavan hänelle hitaasta palvelusta. En tajua ihmisiä.

Lopulta saan ihan syötävän, tuoreella persiljalla piristetyn Aloo gobin, jonka viereen (onneksi viereen) on kauhaistu nätti lammikko jogurttikastiketta. Syön kaiken muun, paitsi naania vain hiukan, koska alan vakavasti epäillä sen vegaanisuutta. Tavallaan olisi pitänyt vaan syödä sekin kokonaan, vieläkin harmittaa, varsinkin kun tätä kirjoittaessa on tullut nälkä.

Itse kukkakaaliperunahöystö on aivan varmasti vegaaninen, ja oikeastaan oikeinkin positiivinen yllätys. Sitä paitsi koko annos maksaa vain 7 euroa. Kai sitä toistekin voisi.

Suositellaanko vegaaneille: No me nyt asutaan tässä lähellä.

Ma-to10-22

Pe-la 10-23

Su 10-22

Karhulantie 13

00950 Helsinki

http://idankeidas.pizza-online.fi/

 

 

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi