Rock of Ages

"Musiikki on elokuvan raskain osuus, eikä todellakaan sillä heavy metal –tavalla."

O: Adam Shankman
N: Diego Boneta, Julianne Hough, Tom Cruise, Alec Baldwin, Russell Brand, Catherine Zeta-Jones, Paul Giamatti
K12
Ensi-ilta 29.6.2012

 ★★☆☆☆ 

Vuosi 1987 stailattiin hengettömäksi, tungettiin nostalgiamyllyyn, täytettiin tutuilla tähdillä ja viimeisteltiin voimaballadeilla.

Rock of Agesin kasarihitit ovat saaneet kliinisen nyyhkymuodon. Elokuvan rokissa onkin yhtä vähän rokkia kuin sen seksissä on seksiä. Ainoa asia, joka jäi vaivaamaan päätä vielä yhdentekevän teoksen jälkeenkin on se, kuinka paljon Tom Cruise muistuttaa isoine lihaksineen ja liuhutukkineen Glenn Danzigia.

Cruise on kuitenkin rokkari Stacee Jaxx, alkuperäisen palonsa hedonismiin ja ahneen managerin (Paul Giamatti) käsiin hukannut megatähti. Jaxxin bändin jäähyväiskeikan on määrä pelastaa talousvaikeuksissa pyristelevä Bourbon Room, isotukkaisten rokkarien menopaikka Länsi-Hollywoodissa.

Ratkaisevasta roolistaan huolimatta Stacee Jaxx ei ole menestyneeseen musikaaliin pohjaavan elokuvan päähahmo. Se kunnia kuuluu kahdelle söpölle nuorelle, Julianne Hough’lle ja Diego Bonetalle. Ensiksi mainittu näyttelee tuoreeltaan Tulsasta saapunutta Sherrietä, joka tulee ryöstetyksi heti bussista astuttuaan. Jälkimmäinen on Bourbon Roomin yleisjannu Drew, joka hommaa Sherrien töihin samaan baariin.

Kahden rakastavaisen ja yhden arvaamattoman rokkikukon lisäksi elokuvassa seurataan muun muassa klubin omistajaa (Alec Baldwin) ja tämän ykkösmiestä (Russell Brand), rokkilehti Rolling Stonen toimittajaa (Malin Akerman) sekä pormestarin jakkunatsivaimoa (Catherine Zeta-Jones), joka haluaa hävittää Bourbon Roomin ja sen mukana koko rock’n’rollin.

Tai ei noita hahmoja niinkään seurata kuin vilkaistaan sen verran, että he ehtivät lurittaa oman balladinsa.

Musiikki on elokuvan raskain osuus, eikä todellakaan sillä heavy metal –tavalla. Peräjälkeen soivat voimaballadit Waiting for a Girl Like You, More than Words, Wanted Dead or Alive ja I Want to Know What Love Is saavat totiset tulkinnat, jotka eivät muistikuvissa enää eroa toisistaan.

Niiden sijaan elokuvantekijät ovat päättäneet karsia musikaaliversiosta muun muassa biisit Cum on Feel the Noize ja The Final Countdown. Ikään kuin heillä olisi jotain hauskaa vastaan.

Musiikkiosuuksien valopilkkuja ovat reippaammat rykäisyt, kuten Catherine Zeta-Jonesin esittämä Hit Me With Your Best Shot, joka saa tuekseen oivallisen maanisen koreografian.

Soundtrack jää kokonaisuutena kuitenkin valjuksi, ja sen mukana koko Rock of Ages. Adam Shankmanin (Hairspray) ohjaaman elokuvan tarinaa on kaunisteltu musikaali-versiosta, jossa seksi on sopimatonta. Hahmoihinkaan ei ole pakattu särmää.

Herkullisen roolin saanut Tom Cruise paneutuu rooliinsa sellaisella vakavuudella, ettei siinä ole enää mitään huvittavaa. Kai megatähden on vaikea parodioida megatähteä.

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi