Tamarin,
Helsinki, 30.5.2012

"Myöhemmin Tamarinin nettisivuilta selviää, että kaikki annokset myös listalta saa halutessaan ilman kalakastiketta"

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

Thairavintoloissa vegaanin ongelmaksi muodostuu usein, että ruokiin ujutetaan salakavalasti (eli tietämättömyydestä johtuen) kalakastiketta. Eerikinkadun ja Fredrikinkadun risteyksen Tamarin on tässä suhteessa mainio, poikkeuksellisen luotettavan tuntuinen yllätys.

Tiedustelen aluksi vähän ympäripyörein sanavalinnoin buffet-lounaan kasvisvaihtoehtoista. Kassan heppu antaa ystävällisen ja tarkan selonteon, kysyy itse olenko kenties vegaani ja kertoo, ettei päivän kasvisvaihtoehdossa kalakastiketta suinkaan ole, myös kevätrullat kuulemma ovat vegaanisia.

Hän vieläpä pahoittelee, ettei minulle nyt ole kuin näitä kahta lajia buffetista sitten tarjolla. Erinomaista palvelua, minusta.

Myöhemmin Tamarinin nettisivuilta selviää, että kaikki annokset myös listalta saa halutessaan ilman kalakastiketta. Hienoa, yleistyisipä tällainen tiedostavuus.

Entäs se ruoka? Mieleni olisi tehnyt jotakin tulista curry-taivaallisuutta, mutta buffetin enempi hapanimelätyylinen kasvisratkaisu puhutteli lopulta sekin, koskapa siinä oli tofua mahdottoman paljon ja koska se tofu oli paistettu pinnaltaan melkein rapeaksi, tavalla jolla en itse mitenkään osaisi. Kevätrullia söin muistaakseni kahdeksan ja siihen ne sitten loppuivatkin, lisää ei ilmaantunut.

Bonuspisteet siitä, että Tamarinissa ei soinut musiikki. Harvinaista herkkua, hiljaisuus.

Tamarin on näköjään jonkinsortin ketju, jolla on ravintolat tämän Kampin lisäksi Punavuoressa, Esplanadilla ja Forumissa.

Suositellaanko vegaaneille: Kyllä

Fredrikinkatu 49,

00100 Helsinki

ma-pe 11-23

la 12-23

su 12-23

http://www.tamarin.fi/

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi