New Bamboo Center,
Helsinki, 29.6.2012

"Annankadun pikaruokalamaisessa kulttipaikassa on kohdallaan melkein kaikki."

Tällä palstalla Manu Haapalainen ja Julle Jalava kirjoittavat ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme ainoastaan nälkäisiä.

Rakastan Bamboo Centeriä, enkä ymmärrä miksi siitä ei ole kirjoitettu Hyvässä kurkussa aiemmin.

Vähään aikaan ei kai tullut käytyä, sitten tuli käytyä mutta ei jaksanut kirjoittaa. Voiko näin laiskaa rakkautta siis edes kutsua rakkaudeksi? Eikö rakkaus ole tekoja, ennemminkin kuin sen vakuuttamista että rakastan?

No toisaalta. Rakastan hiuksianikin, mutten silti tahdo jaksaa käydä parturissa. Laiska ihminen nyt vain rakastaa laiskasti.

No mutta kuitenkin. Annankadun pikaruokalamaisessa kulttipaikassa on kohdallaan melkein kaikki. On ihmisiä, jotka eivät kestä NBC:n meteliä ja hälyä, mutta minulle ne ovat olennainen osa nautintoa. Tarjoilijat huutavat ja mekastavat, tuolit kirskuvat lattiaa vasten, kaikessa on kiireen tuntu. Ei minulla ole kovinkaan laajaa kokemusta aasialaisista katuruokaloista, mutta ainakin tälle valkonaamalle bambukeskuksessa on häivähdys autenttisuutta. Melkein kuin olisi yhtäkkiä tupsahtanut jonnekin Hong Kongiin.

Ja kun asettuu syömään, on kuin istuisi myrksyn silmässä, missä kaikki on hyvin ja rauhallista.

Miksikö? Mihin se hälinä unohtuu?

Osittain se johtuu Bamboo Centerin ystävällisestä tavasta huomioida vegaanit. Ruokalistan vihreä V ilmoittaa selvästi ja yksiselitteisesti mitkä annoksista ovat vegaanisia – ja niitä vegaanisia annoksia on paljon, enemmän kuin monessa vegaaniravintolassakaan.

Lisäksi ruoka on hirveän hyvää, aina. Tuliseksi merkityt annokset todella ovat aivan kaamean tulisia, eivät länsimaiseen makuun miedonnettuja. Vaikka olisi tottunut esimerkiksi suht mauhteiseen curryyn, kannattaa yleensä tilata korkeintaan keskitulista – tästä myös tarjoilijat auliisti muistuttavat.

Syön usein pähkinäisen pehmeän (ja tulisen!) Satay tofun, mutta päädyn nyt jostain syystä annokseen ”Tofua Szechen tapaan.” Chiliä ja valkosipulia ei tässäkään ole säästelty, sisältä pehmyt tofu on käristetty pinnaltaan melkein kovaksi eli juuri täydelliseksi.

Jos haluatte tarkempaa analyysiä ruoasta, lukekaa jotain asiantuntevaa ravintolablogia. Minä tulen bambusentterin ruoista täyteen ja sekä ruoasta että miljööstä onnelliseksi. Ihan joka kerta.

Totta kai kaupungin kokonaan vegaaniset ravintolat ovat omalla tavallaan Helsingin parhaita. Silti Bamboo Center on ehkä se kaikkein rakkain. Vielä kun olutta saisivat myydä.

Bamboo Centerin seinään kiinnitetyssä tiedotteessa mainitaan paikan olevan nyt ”henkilökuntapulan vuoksi” suljettuna keskiviikkoisin. Nyt äkkiä uutta henkilökuntaa ennen kuin käy huonommin!

Suositellaanko vegaaneille: Haluaisin asua kahdenkymmenen metrin säteellä New Bamboo Centeristä.

Annankatu 29, 00100 Helsinki
ma- ti 11-22
ke suljettu
to-pe 11-22
la-su 12-22

http://www.newbamboocenter.com/

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi