Sylvi meets Voladoras,
osa 2:
Tukholma haltuun!

"Sitten onkin aika saapua Bröderna Olssoniin, Folkungagatan 84. Tätä paikkaa emme edes jaksa kommentoida, sillä me asumme täällä. Jos ei jaksa tehdä mitään muuta Tukholman lomallaan, voi viettää viikon täällä."

Voladorasin Anette ei voinut olla jakamatta ”kotikulmiaan”, paikkoja, joissa Voladoras viihtyy. Tässä loistava menovinkkilista kaikille Tukholmassa vieraileville!

Kaikki tiet johtavat BO:hon!

”Tässä tulee meidän vinkkilistamme ostoksille, kävelylle ja baareihin Tukholmassa. Kaikki suosikkipaikkamme sijaitsevat kävelyetäisyydellä Slussenilta/ Medborgarplatsenilta ja tietty Viking Linelta!

Pärlans konfektyr, Nytorgsgatan 38 – osta retrokarkkia 30-luvun henkisiltä kauniilta naisilta ja kahvittele Tukholman pienimmässä katukahvilassa (1 pöytä!).

Jos tykkäät retrotyylistä, jatka matkaa Sivlettoon, Malmgårdsvägen 16-18. Sisäänkäynti on lähes huomaamaton, mutta kellari on uskomattoman suuri! Vaatekauppa, flippereitä, pinstripingia, kahvittelua sekä kampaamo ja parturi, ja usein lauantaisin dj. Samaan perheeseen kuuluu Unionville, Katarina Bangata 69, joka on samaa meininkiä, mutta vain miehille.

An Ideal for Living, Södermannagatan 19, antiikkia ja vaatteita yläkerrassa, levyjen pyöritystä alakerrassa. Jos putiikki on nimetty Joy Divisionin ensimmäisen EP:n mukaan, on omistajilla varsin hyvä tilannetaju. Ja he ovat kaiken lisäksi erittäin mukavia!

Sama juttu, vaikka päinvastoin on Push My Buttons, Skånegatan 105, eli vähän levyjä ja paljon vaatteita ja kamaa. Kivat kaupan pitäjät voivat muuten vinkata livekeikoista, jotka eivät ilmaannu turisti-infoon. Ja enemmän levyjä klassikkokaupassa Pet Sounds, Skånegatan 53.

Kitaroita ja kahvittelua löytyy paikasta nimeltään Twang!, Katarina Bangata 25, enemmän musiikki-instrumentteja Hellstonessa, Götgatan 24. Siellä on lisäksi myös levyjä, julisteita ja ainutlaatuisia t-paitoja.

Matkalla sinne Hellstoneen voi nauttia jätskistä Stikki Nikkissä, Götgatan 46 – ja sittenhän on drinksun aika!

Pikkuruinen Indigo, Götgatan 19, on niin salainen, ettei sillä ole edes kylttiä kadulla. Mutta.. käsinmaalatut tapetit seinillä, loistavan hullu design, uskomattomia drinksuja ja deejiitä kaikenlaisesta musiikista lähes joka päivä.

Samaa tunnelmaa toistaa terassimeiningillä Babylon, Björns trädgård. Auki päiväsaikaan ja hyvää ruokaa (suosittelen puolalaisia piirakoita) ja voinen huomauttaa, että paikka on täynnä aurinkoisina päivinä.

Sitten onkin aika saapua Bröderna Olssoniin, Folkungagatan 84. Tätä paikkaa emme edes jaksa kommentoida, sillä me asumme täällä. Jos ei jaksa tehdä mitään muuta Tukholman lomallaan, voi viettää viikon täällä. Voin paljastaa, että aika moni ”Helsingin profiili” on tehnyt juuri niin! Syö ja ole masu täynnä 48 tuntia, nauti drinkki ruoansulatuksen avuksi, sano, että Johnny Cash on syvältä ja lennä ulos pylly edellä!

Jos ajaudut seikkailuun suosittelemiemme asemien ulkopuolelle, pistäydy Strandiin, Hornstulls Strand 4. Oma kuvailuni: kohtauspaikka, ravintola, brunssi, baari, konsertti ja klubimaailma. Siitä vaan sitten yöuinnille läheiselle Långholmenille, jos on nuori ja/tai hullu. Tsekkaa Mickes skivor, Långholmsgatan 20 matkalla uimaan, sillä levykauppa saattaa olla auki keskiyöhön.

City-vaihtoehtona tarjoamme pikkuisen baarin Riche, jossa soitetaan levyjä ja tarjotaan luksusruokaa sekä hyviä drinksuja. Lisäksi saatat löytää näyttelyitä ja konsertteja ja ”Söder-juhlijoita”, joiden mielestä kannattaa ottaa taksi sinne, koska se on auki kahteen, kun edellinen baari sulki ovensa yhdeltä!

Lopuksi kulttuurivaihtoehto: Fotografiska. Sieltä mäkeä ylös paikkaan Gondolen, Stadsgården 6, joka tarjoaa näköalan ja ”lagom lyx”. Kävele eteenpäin Moseback Torgetille, missä Södra Teatern tarjoaa vielä paremman näköalan, baareja, konsertteja ja teatteria. Sitten on aika iloiten tepastella mäkeä alas ja hups heijaa, olet Olssonin veljeksillä taas!

Nähdään Bröderna Olssonilla!

Rakkaudella,

Voladoras”

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi