Madagascar 3

"Madagascar 3:n vahvuus on enemmän sen ulkonäössä kuin jo tutuiksi käyneissä hahmoissa."

(USA 2012)
O: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon
Äänet: Ben Stiller/Petteri Summanen, David Schwimmer/Mikko Leppilampi, Jada Pinkett-Smith/Laura Voutilainen
K7
Ensi-ilta 3.8.2012

 ★★★½☆ 

Kesyyntyneiden villieläinten animaatioseikkailu on täynnä visuaalista tykitystä.

Ensin leijona, virtahepo, seepra ja kirahvi pakenivat New Yorkin eläintarhasta Madagaskarille, sitten he karkasivat Afrikan mantereelle. Sarjan kolmannessa elokuvassa eläimet jatkavat pakoaan Eurooppaan tähtäimenään palata New Yorkiin. Madagascar-elokuvat alkavat pian muistuttaa Pako-tv-sarjaa.

Onneksi asiat eivät ole vielä niin huonossa jamassa. Toista jatko-osaa piristämään tiimiin on tuotu käsikirjoittaja Noah Baumbach, joka on omien elokuviensa, kuten The Squid and the Whale ja Greenberg lisäksi kirjoittanut Wes Andersonin kanssa tämän elokuvat Steve Zissoun vedenalainen maailma ja Fantastic Mr. Fox.

Samaa aikuisen kieroa viehätystä Madagascar 3:ssa ei ole, mutta viehätystä siinä on. Eläimet saapuvat Monte Carlon kasinolle Mission Impossible –tunnelmissa hakemaan pingviinejä, apinoita ja heidän lentopeliään. Villeine takaa-ajoineen ja sitkeän eläintarkastajan esittelyineen Monte Carlo –jakso on elokuvan vauhdikkaimpia – ja samalla parhaita.

Mutta se on vasta alkua. Viranomaisia paetakseen Alex-leijona (äänenä Ben Stiller/Petteri Summanen) kumppaneineen lyöttäytyy mukaan kiertävään sirkukseen, jossa eripuraisten eläinten on yhdessä luotava spektaakkelimainen show. Niinpä sankarit joutuvat opettelemaan sirkustaitoja trapetsitaiteilusta tykinkuulana lentämiseen. Lopputulos on spektaakkeli vyöryvine pastelliväreineen ja lauluineen.

Madagascar 3:n vahvuus on enemmän sen ulkonäössä kuin jo tutuiksi käyneissä hahmoissa. Pienet visuaaliset vitsit, huimat värit sekä kuvien vauhti pitävät silmät kiireisinä. Sydämeen elokuva ei osu samalla volyymillä.

LUE LISÄÄ

, , ,

Kommentoi