The Expendables 2

"Juonella on jotain tekemistä uraanikaivoksen antimien kanssa ja mieskööriin on ympätty yksi kiintiönainen."

O: Simon West
N: Sylvester Stallone, Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Liam Hemsworth, Terry Crews, Randy Couture
K16
Ensi-ilta 17.8.

 ★½☆☆☆ 

Isojen lihasten sijaan machorymistely esittelee isoja aseita.

Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger ja Jean-Claude Van Damme ovat setiintyneet. Sen tietää siitä, että näyttelijät pitävät paitansa yllä ja käyvät taisteluita mieluummin asein kuin nyrkein. Katsoja taas tietää tätiytyneensä, koska haluaisi nähdä lähiotoksia värisevistä lihaksista ja väkivaltaa, jossa on takana jotain henkilökohtaista.

Sen sijaan, että Expendablesin jatko-osa muistuttaisi tällaista vanhemman koulukunnan toimintaa – jollaisesta elokuvan tähdet tunnetaan – se kierrättää noiden leffojen one-linereita. Bruce Willis ja Schwarzenegger vaihtavat vitsikkäästi Yippikayee- ja I’ll be back –lausahduksiaan samalla, kun ampuvat Van Dammen johtamia vihollisia. Ja siinä olikin elokuvan koominen huipennus.

Komiikan lisäksi myös tunnepuoli ja toiminnan päämäärä jäävät pelkiksi viitteiksi tappospektaakkelin lokissa. Tehostemestari räjäyttelee ihmisnukkeja ilmaan tiuhaan tahtiin, ja kun tilanne näyttää hyvisten kannalta pahalta, hätiin saapuu aina Chuck Norris oman tunnusmusiikkinsa saattelemana (niin hyvältä kuin tuo paperilla kuulostaakin, valkokankaalla se näyttää väsyneeltä irtovitsiltä).

Juonella on jotain tekemistä uraanikaivoksen antimien kanssa ja mieskööriin on ympätty yksi kiintiönainen (Nan Yu). Naiselle ei ole edes heterouden varmistamistehtävää, sillä nämä mieshahmot eivät ole tarpeeksi mielenkiintoisia luodakseen homoeroottista vipinää keskuuteensa. Heidän lihaksensa on verhottu, libido kontrolloitu ja sisäiset konfliktit ulkoistettu yhdeksi pitkästyttäväksi asetappeluksi.

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi