Magic Mike

"Koska leffa on K12 niin mitään kovin tuhmaa lavalla ei sitten muuten nähdä. Tavallaan se on hiukan harmi."

(USA 2012)
O: Steven Soderbergh
N: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew MacConaughey, Cody Horn, Olivia Munn
K12
Ensi-ilta 7.9.2012

 ★★☆☆☆ 

Miehet riisuvat itsensä lähes alastomiksi.

Monesti tulee hehkutetuksi, miten erilainen naistenlehti Sylvi on. Todistellaksemme tätä itsellemme ja muulle maailmalle, laitoimme nyt sitten heteromiehen arvioimaan lähinnä kai naisille suunnatun Steven Soderberghin draaman, jossa joukko hyvin kroppansa trimmanneita miehiä riisuutuu rahasta, totaalisesti villiintyvien naisten edessä.

Toimitukseen kuuluvalta naisihmiseltä sen verran tähän väliin, että ”olin niin kuolassa, etten kyennyt edes kirjoittamaan soperrellessani outoja houreita Manganiellon kropasta ja Tatumin tanssityylistä.”

En tiedä montako tähteä tuo nyt on sitten.

Mutta ihan vakavasti puhuen.

Ohjaaja Steven Soderberghin epätasaisella uralla Magic Mike on väkisinkin miksi-osastoa. Kliseisessä tarinassa hyväsydäminen strippari-Mike (Channing Tatum) ottaa suojatikseen ja isähahmo Dallasin (Matthew MacConaughey) pyörittämän yökerhon uudeksi esiintyjäksi koppavan ongelmalapsen Kidin (Alex Pettyfer). Viimeksimainitun syystäkin huolehtivainen isosisko (Olivia Munn) ei tästä erityisesti ilahdu, mutta ilahtuisiko kuitenkin hiukan Miken läheisyydestä?

Leffan edetessä strippaus-shown suosio kasvaa kasvamistaan, ja sirkus harkitsee muuttoa suurempaan kaupunkiin, Miamiin. Kidistä tulee yhä hankalampi tyyppi sukseen noustessa päähän. Mike taas haluaisi oikeastaan tehdä jotain ihan muuta.

Sen tarkemmin juonta paljastamatta, elokuvan ihmissuhdekuviot rullaavat ainakin täältä katsoen melko lailla automaattiohjauksella. Mutta siis kyllä, kyllähän sitä äijien lavashowta on ihan oikeasti hauska katsoa. Tanssillisten strippausjaksojen aikana leffa oikeasti herää henkiin, vähän niin kuin huonohko musikaali johon on unohdettu kirjoittaa mitään muuta kuin ne laulut ja tanssit. Näyttelijöistä pursuaa näissä kohtauksissa aito ilo, ennen kaikkea vanhan ei-edes-niin-mahdottoman-likaisen-äijän roolistaan nauttivasta MacConaugheystä.

Koska leffa  on K12 niin mitään kovin tuhmaa lavalla ei sitten muuten nähdä. Tavallaan se on hiukan harmi.

Mainitsinhan jo varmasti olevani heteromies? Mainitsinhan? Hetero.

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi