Hotel Transylvania

"Tarinaan ei ole ympätty väkinäisiä populaarikulttuuriviitteitä, se puoli hoidetaan luontevasti itse hahmojen kautta."

(USA 2012)
O: Genndy Tartakovski
Ääninä: Jukka Rasila/Adam Sandler, Yasmine Yamajako/Selena Gomez
K7/4
Ensi-ilta 23.11.

 ★★★½☆ 

Ihmiset älkööt vaivautuko!

Hotel Transylvania on turvapaikka erilaisille. Ei riitä, että ihonvärisi on toisia tummempi tai että palvot eri jumalaa kuin naapurisi. Sinun pitää olla muumio, Frankenstein, ihmissusi tai vastaava hirviö päästäksesi syrjäiseen kartanoon vieraaksi.

Viehättävässä animaatiossa hotellia johtaa Dracula (äänenä Jukka Rasila/Adam Sandler), jolla on suuri sydän mutta tiukka ote tyttäreensä Mavisiin (Yasmine Yamajako/Selena Gomez). Tytär on täyttämässä maagiset 118 vuotta eli astumassa täysi-ikäisyyteen, eikä Dracula halua päästää tätä ulos kartanosta ihmisten pariin.

Eikä hänen tarvitse, sillä ihminen saapuu hotelliin. Innokas reppumatkailija Jonathan (Petrus Kähkönen/Andy Samberg) eksyy kartanoon, ja Dracula joutuu pukemaan tämän hirviöksi, ettei säikäyttäisi asiakkaitaan.

Elokuvien käsikirjoittajilla Peter Baynhamilla ja Robert Smigelillä on takanaan muun muassa Saturday Night Liveä, Boratia ja Kukkona tunkiolla –tv-sarjaa, joten he hallitsevat hauskan. Juonenkäänteet viihdyttävät aikuisiakin jo pelkällä vauhdikkuudellaan.

Tarinaan ei ole ympätty väkinäisiä populaarikulttuuriviitteitä, se puoli hoidetaan luontevasti itse hahmojen kautta. Nämä viittaavat aiempiin elokuviin, mutta asettuvat nyt uuteen valoon: ihmissusi on lastensa väsyttämä ja Dracula taas ylikasvaneella suojeluviestillä varustettu isä.

Perheestä, sekä suuresta hirviöperheestä että isästä ja tyttärestä, tässä esikoisohjaaja Genndy Tartakovskin elokuvassa onkin kyse. Juoni on kuitenkin toisarvoinen, kun animaatio marssittaa valkokankaan täyteen hupaisia hahmoja, esittelee kartanon täynnä yksityiskohtia, ja tekee kaiken tämän melkoisella vauhdilla.

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , , ,

Kommentoi