Jäälohikäärme

"Hurmaavat pääosanäyttelijät tekevät seikkailusta sympaattisen."

(Isdraken, Ruotsi 2012)
O: Martin Högdahl
N: Philip Olsson, Feline Andersson, Malin Morgan
K7
Ensi-ilta 16.11.
 

 ★★★½☆ 

Aikuinen on lapselle susi.

11-vuotias Mik (Philip Olsson) on menestyvän rokkirumpalin poika. Tai niin hän uskottelee muille – ja niin uskoo jossain määrin itsekin. Todellisuudessa hänen isänsä bänditreenit koostuvat päihteiden vetämisestä. Isä on niin pahasti alkoholisoitunut, että sosiaaliviranomaiset ovat jo kiinnostuneet Mikin ja hänen isoveljensä tilanteesta.

Muutaman ikävän mutkan kautta Mik lähetetään Tukholmasta tätinsä (Malin Morgan) luo pohjoiseen pikkukylään lumen keskelle. Mik kaipaa kotiinsa, mutta hyvin pian hän pääsee väleihin koulun viileimmän tytön (Feline Andersson) kanssa. Hänen nimensä on Pi, ja hän johtaa omaa minijengiään, johon Mik pääsee mukaan.

Mikael Engströmin romaaniin pohjaava lastenelokuva on ohjaajansa Martin Högdahlin esikoispitkä. Sen hurmaavat pääosanäyttelijät tekevät seikkailusta sympaattisen, vaikka kaikki sen ainekset eivät sujuvasti kokonaisuuteen loksahdakaan. Mikin valasfantasiat jäävät turhaksi sivukujaksi, kun lapset solmivat ystävyyksiä ja liittolaisuuksia sosiaalityöntekijöiden suunnitelmia vastaan.

Hyväntahtoinen elokuva on raikas, niin kuviltaan kuin kasvoiltaankin, mutta lasten kapinassa se jää kauas Peppi Pitkätossun ja Stefan Jarlin Luonnon soturin jälkeen.

 

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi