Twilight – aamunkoi, osa 2

"Vauva merkitsee sitä, että Bella ja Edward ovat saaneet toisensa ja saagan perusjännite on mennyt. "

(The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2, USA 2012)
O: Bill Condon
N: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
K12
Ensi-ilta 16.11.

 ★★☆☆☆ 

Vampyyrit leikkivät kotia, mutta vauva pilaa kaiken.

Ensimmäisen puolen tunnin ajan tuntuu siltä kuin katselisi Avaran luonnon dokumenttia vampyyreistä. Ilman selostusta. Jos vampyyrisaagan pohjana olevat Stephenie Meyerin kirjat eivät ole tuttuja, joutuu päätelmät tekemään riekaleisen ja nopean kerronnan perusteella: ”Ah, vampyyrit siis hyväksyvät laumaansa yhden ihmissuden”, ”nukkumisen sijaan vampyyrit siis harrastavat seksiä” ja ”vampyyrin ja ihmisen yhteinen lapsi kasvaa siis tavallista nopeammin”.

Pikku Renesmee, Bellan ja Edwardin lemmenlapsi, tarkoittaa ongelmia. Vauva merkitsee sitä, että Bella ja Edward ovat saaneet toisensa ja saagan perusjännite on mennyt. Tehostetiimille digipienokaisen luominen on myös ollut ilmeisen ongelmallista, pienokaisen luonnottoman jähmettyneestä hymystä päätellen.

Tarinan tasolla lapsi vaikeuttaa myös koko Cullenin perheen elämää, sillä vampyyreitä johtava Aro (Michael Sheen) on kieltänyt kuolemattomien lasten olemassaolon. Renesmee ei oikeasti kuulu tähän kategoriaan, koska toinen hänen vanhemmistaan on – tai oli – ihminen, mutta inkivisitio on silti Culleneiden perässä. Cullenit varustautuvat kokoamalla rinnalleen todistajia, vampyyriystäviä ympäri maailmaa.

Suositun elokuvasarjan viimeiseen osaan on siis koottu sankka joukko vampyyrejä, mikä lisää ennestään kerronnan levottomuutta. Vampyyrihahmoja on liikaa, ja niillä on erikoistaitoja luonteenpiirteiden sijaan. Kyseessä onkin eräänlainen kuolemattomien Talent-show, ja näyttää siltä, että kisan voittaja valitaan vampyyreiden välisessä taistossa.

Vai tuleeko taistoa sittenkään? Sen näette poikkeuksellisesti jo tämän elokuvan aikana.

P.S. Kuolemattomat vampyyrilapset on Twilightin maailmassa kielletty siksi, että uhmaikäiset pitkähammaspienokaiset saattavat raivopäissään tuhota kokonaisia kyliä. Sen elokuvan haluaisin nähdä!

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi