Sylvin joulukalenteri
Luukku 12

"Misteli: Enemmän uhka kuin mahdollisuus."

Sylvin joulukalenterissa neuvotaan, minkä jouluvalmistelun voit juuri tänään jättää tekemättä.

KE 12.12. Mikä ihmeen misteli? Miksi sen alla pitää suudella? Mitä jos sille on allerginen? Tietääkö kukaan suomalainen, että mistelinoksan alla pitää suudella? Onko sitten kiva siinä väkisin yrittää, tuupittuaan ensin uhrinsa oksan alle? Mitä jos se onkin allerginen sille?

Siispä. Misteli: Enemmän uhka kuin mahdollisuus.

HUOM: Paitsi jos olet druidi tai muinalainen roomalainen temppeliprostituutti! Silloin ei muuta kuin mistelöimään! Tämän hämmentävähkön sivun mukaan nimittäin

”…mistelinoksan alla suutelemisen perinne on alkuisin muinaisilta druideilta. Mistelillä uskottiin olevan tiettyjä maagisia ominaisuuksia, koska se oli pyhä kasvi ja hedelmällisyyden symboli (…) Koska misteli oli hedelmällisyyden symboli, on järkeenkäypää, että kun se yhdistettiin suutelemiseen, se viittasi pikemminkin seksuaaliseen kuin platoniseen suudelmaan. Perinteen sanotaan olevan peräisin kelttiläisten juhannusaaton remujuhlista, jolloin misteleitä poimittiin. Tuon juhlan aikana miehet suutelivat toisiaan homoseksuaalisuutensa ilmauksena. Tapa laajeni myöhemmin koskemaan sekä miehiä että naisia.
Joidenkin historiantutkijoiden mielestä mistelinoksan alla suuteleminen on jäänne roomalaisten saturnalia-juhliin liittyvästä temppeliprostituutiosta ja seksuaalisista orgioista.”

EDELLINEN LUUKKU: TI 11.12.

SEURAAVA LUUKKU: TO 13.12.

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi