New York, New York
Kevään suosikkeja

"Alkukesä on täydessä vauhdissa ja osa-aikatyöläisellä riittää aikaa nauttia siitä täysin sieluin. Sen kunniaksi haluan jakaa kanssanne muutaman tämänhetkisen lempiasiani. Toivottavasti saatte niistä inspiraatiota ja ideoita!"

Katariina Saxton on lifestyle-blogien Katz & the City-Life is Sweet in NYC seka KiitosNamaste kirjoittaja, kasvissyöjä (90% vegaani), terveysintoilija ja maaseudun rauhasta haaveileva joogi, joka asuu suurkaupungin kupeessa miehensä ja kahden kissansa kanssa ja toivoo joku päivä olevansa täydellinen ekologinen ja eettinen kodin hengetär.

Kevät ja jo alkukesäkin on Nykissä täydessä vauhdissa ja osa-aikatyöläisellä riittää aikaa nauttia siitä täysin sieluin. Sen kunniaksi haluan jakaa kanssanne muutaman tämänhetkisen lempiasiani. Toivottavasti saatte niistä inspiraatiota ja ideoita!

nyc purefoodwine

Terassi: Pure Food and Wine tarjoaa gourmet -raakavegaaniruokaa kauniissa tiloissa Gramercy Parkissa lähellä Union Squarea. Kesäisin paras paikka nauttia ateria on tilava sisäpiha, jossa puukalusteet, punaiset pehmusteet ja aurinkovarjot, kynttilät ja puut luovat kotoisen tunnelman. Täällä viihtyy vaikka koko päivän (jos on varaa, sillä hinnat ovat korkeat)

nyc lemons

KevätpuhdistusCandiGone
Olen päättänyt kokeilla mehupaaston sijaan toisenlaista detoxia, jossa pystyn syömään edelleen melko normaaliin malliin, mutta kaikki makea (mukaanlukien hedelmät), tärkkelyspitoinen, hiiva, kofeiini, gluteeni ja alkoholi ovat kiellettyjen aineiden listalla. Tätä pitäisi jaksaa 15 päivää ja tarkoituksena on eliminoida kehosta kaikki mm. mielen sumuisuutta, kroonista väsymystä ja iho-oireita aiheuttava hiiva. Kaikista hankalinta tulee olemaan töissä olo ilman kofeiinin vaikutusta (työskentelen asiakaspalvelussa…)

nycyoga

Liikuntamuoto: Hotjooga
Olen ostanut kevääksi/kesäksi 2kk paketin unlimited joogailua. Hot vinyasa on suosikkini ja olen pahasti koukussa siihen. Tunnit ovat rankkoja, mutta olen kokenut huimaa kehitystä viimeisen muutaman viikon aikana ja se tunne auttaa jaksamaan väsymyksen läpi. Se tunne kun jalka nouseekin yhtäkkiä hirmuisen korkealle yrittämättä kummoisemmin, lankkuasennot eivät aiheuta kamalaa tuskaa eivätkä ne vaikeimmatkaan asanat enää näytä niin hurjan pelottavilta kuin ennen. Ehkä siinä sivussa vielä keho muokkaantuu timmimmäksi, lihakset kasvavat ja kuona-aineet hikoilevat pois. Aivan parasta.

m_nycranta

RantaLongBranch (Jersey Shore)
Ihan sattumalta löysimme tämän paratiisin viime kesänä kun tarkoituksemme oli mennä junalla Newarkista Asbury Parkin kuuluisille rannoille ja junan vaihto olisi ollut Long Branchissa. Emme jaksaneetkaan vaihtaa junaa vaan jäimme Long Branchiin ja päätimme katsastaa millainen ranta sieltä löytyy. Ja ihana löytyikin! Noin 10 minuutin kävelymatkan päästä asemalta edessä siintää rantaviivaa silmänkantamattomiin, palmupuita (!!!), puhdas boardwalk jonka varrella korkeatasoisia ravintoloita, ulkoilmabaareja ja liikkeitä. Pari hotelliakin löytyy, sekä nättejä pienkerrostaloja.

nycspeakeasy

Liike: CrossroadsTrading Co. & Speakeasy Vintage
Ystäväni vei minut yksi päivä Crossroadsiin ja tein niiiiin monta mahtavaa löytöä sieltä, etten voinut uskoa onneani. Hinnat eivät ole kovin alhaiset sillä suuri osa vaatteista on käyttämättömiä, mutta boho-tyylisiä, ei-tusinatuotantotehtaista peräisin olevia aarteita tuntui olevan enemmän kuin monessa muussa samantyylisessä liikkeessä.

Minun on myös pakko mainita ystäväni Johnnyn vintageliike Jerseyn puolella ihanassa pikkukaupungissa Montclairissa, joka on ehkä kaunein liike jota olen nähnyt. Johnnyn valikoimissa on vaatteita ja asusteita lähinnä 40-70-luvuilta ja Johnny soittaa vanhaa rokkia ja pitää hauskoja bileitä liikkeessään vähän väliä. Johnnyllä itsellään on makea mod-tyyli ja juttua hänellä riittää aina tuntikausiksi.

nycjuil

SandaalitJuil
Olen sitoutunut kohtelemaan jalkojani yhtä hyvin kuin hoidan muutakin ruumistani. Joogin unelmasandaalit löytyvät Juil-merkin takaa. Nämä sandaalit ovat paitsi mukavat jaloille (jalkojen hyvinvointi on kaiken perusta), mutta niiden pohjissa olevat kuparijohdannaiset maadoittavat sinut allasi pyörivään maapalloon (energy flow technology) ja näin ollen maan energia virtaa kehoosi samalla lailla kuin kävelisit paljain jaloin puistossa tai rannalla.

Välipala: smoothie, hedelmäsalaatti, jogurttiparfait
Vihreiden smoothieiden lisäksi tykkään myös hieman kevyemmistä smoothieista. Marjasmoothiet ovat aina olleet lemppareitani, koska marjoja löytyy meiltä aina pakkasesta. Toinen johon olen tänä keväänä ihastunut, nyt kun olen onnellinen Vitamixin omistaja, ovat eri versiot mangosmoothieista. Mango, päärynä,  mantelimaito, maca ja chia ovat olleet lounassmoothielistallani jo jonkin aikaa. Ja chiasta puheen ollen, olen myös tykästynyt todella helposti tehtäviin chiavanukkaisiin. Edellisenä yönä blendaat banaanin, cashewpähkinöitä, ehkä hieman hunajaa tai steviaa, sekä vettä, heität sekaan chiasiemeniä ja aamulla sinulla on valmis chiavanukas joka käy niin aamiaisesta, lounaasta kuin välipalastakin.

Hedelmäsalaatteja on kiva tehdä valmiiksi illalla jääkaappiin niin aamulla töihin lähtiessä voit vain grab & go. Itse tykkään sekoitella vesimelonia, ananasta, viinirypäleitä ja hunajamelonia.

Jogurttiparfaitin teen tietysti kookosmaitojogurttiin, sekaan heitän marjoja suoraan pakastimesta ja erilliseen pussiin pakkaan granolaa, raakoja, suolaamattomia auringonkukansiemeniä, manteleita,kuivattuja banaanilastuja ja cashewpähkinöitä. Aamiais/lounasaikaan mennessä marjat ovat sulaneet ja sekoitan granola-siemenseoksen joukkoon. Niin helppoa ja terveellistä!

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , , ,

Kommentoi