REC 3: Genesis

"Kaikki menee ihanasti siihen saakka, kunnes eräs huonovointinen häävieras yhtäkkiä puree omaa vaimoaan kuolettavasti kaulaan."

(Espanja 2012)
O: Paco Plaza
N: Leticia Dolera, Diego Martin, Carla Nieto, Alex Monner
K16
Ensi-ilta 31.5.2013

 ★★★☆☆ 

Rakkautta ja häähumua zombielauman keskellä.

Zombiet ja vampyyrit, niistähän tykkää kaikki. Tai niin ainakin hemmetin monissa tuotantoyhtiöissä on ajateltu jo useamman vuoden ajan, sillä kumpiakin pukkaa esiin joka tuutista ja vieläpä kiihtyvällä tahdilla.

Espanjalaisen REC-zombiesarjan kolmannessa osassa seurataan Claran (Leticia Dolera) ja Koldon (Diego Martin) hääjuhlia. Kaikki menee ihanasti siihen saakka, kunnes eräs huonovointinen häävieras yhtäkkiä puree omaa vaimoaan kuolettavasti kaulaan. Vähän sen jälkeen juhlasali onkin täynnä verta, suolenpätkiä ja ruumiita. Hääparikin joutuu kaaoksen keskellä ikävästi eroon toisistaan eri puolille kartanomaista juhlapaikkaa, jossa koko elokuva tapahtuu.

Ryntäiltyään zombeja karkuun ympäri käytäviä ja tunneleita, Clara löytää moottorisahan. Se on elokuvan paras kohta. Hääjuhla on niin pilalla kuin hääjuhla nyt ylipäätään voi olla, ja morsian päättää kostaa. Pakenevan kirkukinkun rooli katoaa ja tilalle astuu zombeja kirjaimellisesti halki, poikki ja pinoon moottorisahalla huitova vahva kaunotar. Elokuvan ensimmäinen puolikas on enimmäkseen vaivaannuttava, mutta morsiamen uudistuttua moottorisahan myötä kaikki muuttuu ihan viihdyttäväksi. Tuntuu kuin koko elokuva on tehty vain näitä ”moottorisahaa heiluttava morsian”-kohtauksia varten.

Elokuva on kliseiden ilotulitusta. Jos niihin suhtautuu vain kliseinä, on tiedossa uuvuttava puolitoistatuntinen. Mutta jos kliseisiin suhtautuu ironisesti läpällä, on tämä ihan kohtuullinen yhden kerran katsottava kesäelokuva.

Sarjan edelliset osat on uudelleenfilmatisoitu Yhdysvalloissa nimillä Quarantine ja Quarantine 2. En ymmärrä, miksi jenkkien pitää aina uudelleenfilmatisoida hyvät tv-sarjat ja elokuvat. Ei niistä tietääkseni koskaan kuitenkaan alkuperäisiä parempia tule. Ja etenkin näiden espanjankielisten REC-elokuvien kohdalla tätä uusiksilaittamiskonseptia on syytä ihmetellä, kun siellä Yhdysvalloissa kuitenkin on nykyään jo enemmän espanjaa kuin englantia äidinkielenään puhuvia.

REC-sarjaan on tiettävästi kehitteillä neljäskin osa, vaikka ei ehkä nyt enää tarvitsisi. Aina on tilausta zombie-elokuville, jotka käsittelevät koko yhteiskunnan romahtamista, mutta nämä yhdessä juhlapaikassa/tavaratalossa/pikkukylässä tapahtuvat mätöt on jo vähitellen nähty.

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi