Raha haista kukkanen
osa 4. Kehäkukkaöljyä ihonhoitoon

"Vielä ei ole liian myöhäistä laittaa kehäkukan siemeniä maahan. Niitä kannattaa kasvattaa paitsi niiden kauneuden takia, myös hyötykäyttöön."

Vielä ei ole liian myöhäistä laittaa kehäkukan siemeniä maahan. Niitä kannattaa kasvattaa paitsi niiden kauneuden takia, myös hyötykäyttöön.

Käytän itse valmistettua kehäkukkaöljyä ihonhoitovälineenä. Minulla ei siis kulu yhtään rahaa ihon hoitoon. Kehäkukkaöljy auttaa erityisesti kuivan ja atooppisen ihon hoitoon, mutta toimii minulla ihan arjessakin.

Yksi huomio vain, allergia. Kehäkukka eli Calendula officinalis saattaa aiheuttaa joillekin allergisen reaktion, koska se on mykerökukka eli asterikasvi.

Miten tehdä kehäkukkaöljyä?

Kerää kukkien terälehdet, kuivaa ne mieluiten hämärässä ja ilmavassa paikassa.

Laita 1 dl kuivia terälehtiä kannelliseen lasipurkkiin ja kaada 3 dl rapsi- tai oliiviöljyä niiden päälle. Varmista, että kaikki terälehdet ovat öljyn pinnan alla, muuten voi olla homeriski. Aseta kansi aluksi kevyesti purkin päälle vääntämättä sitä kiinni, 4-5 päiväksi. Tuona aikana tapahtuu käymisprosessi.

Väännä nyt kansi kiinni ja anna öljyn levätä 4 viikkoa vaikka ikkunalaidalla, missä on valoisaa ja kohtuullisen lämmintä.

Siivilöi kellertäväksi muuttunut öljy ja säilytä se lasipurkissa viileässä paikassa, esimerkiksi jääkaapissa.

Ylijääneet kuivat terälehdet voit säilyttää lasipurkissa pimeässä paikassa, missä ne säilyvät kauan.

kehakukka2

Miten käyttää kehäkukkaöljyä?

Levitä öljyä kasvoihin ja koko kroppaan kun olet käynyt suihkussa tai kylvyssä.

Minä käyn suihkussa noin kerran viikossa. On ollut uskomatonta huomata, kuinka yli nelikymppisen ihmisen iho hoitaa edelleen itseään vaikka levitän ihoon jotain vain noin viikon välein! Tämä on samalla toinen vinkkini ihon hoitoon, sillä olen saanut kuivan ihon erityisesti talvella tasapainoon välttämällä jatkuvaa ihon pesemistä.

 

LUE LISÄÄ

, ,

Kommentoi