Fafa´s Kallio, Helsinki
6.7. 2013

"Kerrankin jotakin muuta kuin tomaattikastikkeessa muhjuuntunutta pakastepullaa. Tuoreet falafelit ovat kuoreltaan oikeaoppisen rapeita, ja annoksessa ei tosiaan ole hummus- ja tahinipuolta säästelty."

Tällä palstalla kirjoitetaan ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme vain nälkäisiä.

Fafa´s mainostaa ottaneensa haltuunsa Helsingin falafel-kuninkuuden, ja tottahan tuo taitaa olla. Näin hyvää falapulla-annosta en ole tässä kaupungissa saanut kuin ehkä Maunulan Pikku Jerusalemissa, josta muuten onkin vielä Hyvään kurkkuun kirjoittamatta. Kerrassaan hienoa, että Helsingissä on nyt jo ainakin muutama vaihtoehto geneeristen kebab-paikkojen usein niin tunkkaisille pakastefalafel-annoksille.

Ratsaamme nimenomaan Fafa´s Kallion, joka sijaitsee Vilhovuorenkadulla, Sörnäisten Kurvista alaspäin. Pikaruokalatyyppinen tila ei houkuttele istuksimaan, mutta onneksi terassin lämpimässä auringonpaahteessa on tilaa. Olutta ei valitettavasti myydä, mutta sitruunalimonadi virkistääkin oikeastaan paremmin. Ruokalistalla on vegaanivaihtoehtoja pari, falafelin lisäksi voisi tilata ainakin hummuslautasen. Tilaamme kuitenkin pita-falafelit.

Ja hyvä niin. Kerrankin jotakin muuta kuin tomaattikastikkeessa muhjuuntunutta pakastepullaa. Tuoreet falafelit ovat kuoreltaan oikeaoppisen rapeita, ja annoksessa ei tosiaan ole hummus- ja tahinipuolta säästelty. Tilaan oman annokseni chilillä höystettynä, mitä ei välttämättä voi suositella ihan kaikille, sillä on siinä ja siinä, peittääkö annoksen tulisuus makuja jo liikaakin. Raikas ja hyvin hengittävä kokonaisuus tämä joka tapauksessa on, runsaine sipulisilppuineen ja aidosti tuoreille maistuvine kurkkuine ja tomaatteineen.

Olisi tietenkin vielä hienompaa, jos ruokalistalta ei löytyisi kebabia ja kanaa, mutta makuelämyksestä Fafa´sille tosiaan täydet pisteet.

 Fafa´s
Vilhovuorenkatu 10
00500 Helsinki
ma-pe 11-21
la 12-21
su suljettu

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi