New York, New York
Gay Pride New Yorkissa

West Villagen ja Chelsean kadut täyttyivät iloisista ja värikkäistä juhlijoista viime sunnuntaina kun vuosittainen Gay Pride järjestettiin New Yorkissa.

Katariina Saxton on lifestyle-blogien Katz & the City-Life is Sweet in NYC seka KiitosNamaste kirjoittaja, kasvissyöjä (90% vegaani), terveysintoilija ja maaseudun rauhasta haaveileva joogi, joka asuu suurkaupungin kupeessa miehensä ja kahden kissansa kanssa ja toivoo joku päivä olevansa täydellinen ekologinen ja eettinen kodin hengetär.

West Villagen ja Chelsean kadut täyttyivät iloisista ja värikkäistä juhlijoista viime sunnuntaina kun vuosittainen Gay Pride järjestettiin New Yorkissa. Pride sai alkunsa, kun Stonewallin mellakoiden yksivuotispäivää muistettiin kesäkuussa 1970 Christopher Streetillä pidetyllä kokoontumisella ja Yhdysvaltain historian ensimmäisellä Gay Pride kulkueella. Vuosien varrella sen merkitys on laajentunut myös aidsin vastaiseen kampanjointiin sekä sairauden, väkivallan ja laiminlyönnin seurauksena menetettyjen ihmisten muistamiseen.

qEKQNiWQ4CbeSxKupY4U3VCDbj7XRFyu3MT4Cggy1oKZB7L2inX7FCeoK-65

 

Suuntasimme ystäväni kanssa paikan päälle suoraan töiden jälkeen neljän hujakoilla. Vaikka paraati oli alkanut jo klo 12 keskipäivällä, oli meno edelleen railakas. Yli miljoona ihmistä osallistui juhlintaan, joten kadut ja ravintolat West Villagen ja Chelsean alueilla olivat tupaten täynnä.

UjvwSZbrIET-i2uuQbqJSy8HMdeuhXWT5egUT-FuO3gwV6fhYMXYFOyTZTh-

Ilmapiiri oli aivan erilainen kuin esimerkiksi Halloweenina. Rakkaus, suvaitsevaisuus, ystävällisyys, nauru ja ilo olivat voimakkaasti aistittavissa ilmassa. Gay Pride on yksi parhaista Nykin tapahtumista joihin olen koskaan osallistunut.

Gay-liikkeen symbolina tunnetun lipun suunnitteli sanfranciscolainen taiteilija Gilberg Baker vuonna 1978
Gay-liikkeen symbolina tunnetun
lipun suunnitteli sanfranciscolainen taiteilija Gilberg Baker vuonna 1978

 

 

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi