Flow Festival 2013
Bat for Lashes
11.8.

"Sunnuntain esitys oli eteeristä ja kaunista kuultavaa."

 ★★★★☆ 

Yksi Flow-festivaalien viimeisen päivän huipennuksista oli Bat for Lashes.

Kuva: Flow / Samuli Pentti

Bat for Lashesin utuinen Flow-keikka sopi hyvin esiintymispaikkaansa, hämärään ja siniseen telttaan. Esiintymiskoroke oli koristeltu hopeisella kimalteella, mikä istui satumaiseen tunnelmaan.

Bat for Lashes -taiteilijanimellä esiintyvä englantilainen Natasha Khan on 33-vuotias laulaja-lauluntekijä ja multi-instrumentalisti. Hänen isänsä on pakistanilainen ja äitinsä englantilainen. Khan on kertonut teini-iässä kärsineensä koulussa muiden oppilaiden rasismista, mikä sai hänet usein lintsaamaan oppitunneilta. Myöhemmin Khan opiskeli musiikkia ja visuaalisia taiteita Brightonin yliopistossa. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli lastentarhanopettajana, ja aloitti muusikon uransa vuonna 2006.

Vaihtoehtoista rokkia ja indie-poppia soittava Khan on yhtä aikaa voimakas ja runollinen artisti. Sunnuntaina hän vaikutti aurinkoiselta, ja ilahdutti yleisöä kertomalla käyneensä samana päivänä Helsingissä ostoksilla Muumi-kaupassa. Natasha on aikaisemminkin sanonut fanittavansa Suomea, Tove Janssonia ja muumeja.

Bat for Lashes julkaisi kolmannen levynsä The Haunted Man viime syksynä, ja on parhaillaan samannimiselle kiertueella Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Sunnuntain esitys oli eteeristä ja kaunista kuultavaa. Herkkyyden vastapainoksi laulaja intoutui välillä tanssimaan riehakkaasti. Hän innosti yleisöäkin tanssimaan ja taputtamaan kanssaan. Katsojat saivat myös nauttia artistin pianonsoitosta. Lavalla oli Khanin lisäksi kaksi nuorta miestä: rumpali ja basisti, sekä tiuhaan tahtiin soittimia vaihtanut nuori naispuolinen multi-instrumentalisti.

Natashan voimakas ja eteerinen laulutyyli toi välillä mieleen Björkin ja Kate Bushin. Suloinen ja ikäistään nuoremman näköinen laulaja oli pukeutunut mustavalkoraidalliseen, selästä avonaiseen leninkiin ja inkahenkiseen isoon hopeiseen punoskaulakoruun.

Keikka veti aluksi ison teltan täyteen, mutta tunnin ajan kestäneen konsertin loppupuolella moni katsoja siirtyi jo kuuntelemaan Kraftwerkin 3D-esitystä päälavalle.

Suurimmat suosionosoitukset sai Khanin voimakkaasti tulkitsema, tyttörakkaudesta kertova Laura-balladi uusimmalta levyltä.

LUE LISÄÄ

, , , ,

Kommentoi