Santa Maria,
Berliini, Kreuzberg
30.7.2013

"Munakoiso-paprikamössö oli hyvää, mutta se olisi kaivannut jotain muuta, esimerkiksi papuja, imemään kosteutta ja tuomaan annokseen tukevuutta."

Vieraileva toimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hänkin on kovin, kovin nälkäinen.

Kunnollinen meksikolainen ruoka oli Berliinin-reissumme ravintolatoiveiden kärkijoukossa, sillä sellaista saa harvoin Suomessa. Tämäkin ravintola löytyi sekä ystävien suosituksista että omien verkkoetsiskelyjen saaliina. Etsiydyimme Oranienstrassella (170) olevan Santa Marian luo myöhään illalla ja aika nälkäisinä – ja kuolasimme matkan varrella kohdalle osuneiden ravintoloiden edessä. Mutta kun päätös oli kerran tehty, pysyimme lujina.

Epätoivo oli vallata mielet, kun näimme ison odottelijoiden joukon ravintolan edustalla. Olisiko pitänyt sittenkin varata pöytä? Ystävällinen tarjoilija kuitenkin kertoi, että paikka ei ottanut vastaan varauksia tietyksi ajaksi, vaan piti jäädä odottamaan pöytään kutsumista. Odotusaika olisi nelisenkymmentä minuuttia. Onneksi hän huomasi epätoivoni ja ilmoitti, että baarista sopisi vallan hyvin käydä tilaamassa juomia, joita voisi nautiskella odotellessaan. Vastapäätä olisi ollut halpa kioskikin, mutta mojito himotti. Hyvä näin, sillä saimme uskomattoman hyvät drinkit. Vahvahkot myös. Mojitot ja pari olusta saivat ajan kulumaan nopeasti, ja pääsimme muutenkin pöytään vain puolen tunnin odotuksen jälkeen.

Olin tutkiskellut Santa Marian ruokalistaa jo etukäteen verkosta ja huomannut ilokseni, että he olivat juuri lisänneet listalleen useita vegaanivaihtoehtoja. Säätämistä kastikkeiden ja juustojen kanssa ei siis tarvittu.

Tilasimme alkupalaksi oluiden kera nachoja ja guacamolea, joka oli erittäin hyvää: sopivasti korianterin makua ja happamuutta. Pääruoaksi tilasin vegaanitacot ”upsized” eli riisillä, mole-pavuilla ja nachoilla. Pavut olivat parasta koko aterialla. Olisin voinut syödä niitä koko lautasellisen. Talon chilikastikkeet olivat myös hyviä, mutta pico de gallo eli tuoresalsa oli vähän mitäänsanomatonta.

Tacot olivat hyviä mutta valitettavasti hieman vetisiä. Lihaisat ja merelliset tacot olivat kuulemma herkkua, joten tuntui siltä, että paikan kasvisruokia vielä kehitellään. Munakoiso-paprikamössö oli hyvää, mutta se olisi kaivannut jotain muuta, esimerkiksi papuja, imemään kosteutta ja tuomaan annokseen tukevuutta. Ihan sama täyte löytyy lisäksi listalta sekä quesedillasta että burritosta – tosin niistä löytyy myös sieni- ja kurpitsavaihtoehdot.

m_SantaMaria2

Koska oli tequila-tiistai, lopetin ateriani euron tequilapaukulla.

Kallishan tämäkään paikka ei ollut: tacoannos rontti kahdeksan euroa lisukkeineen. Drinkit olivat Berliinin hintoihin nähden keskimääräistä kalliimmat, mutta ne olivat toisaalta erittäin laadukkaat.

Olin ihan tyytyväinen, mutta vegaanille tämä ei ole kuitenkaan mikään täydellinen meksikolainen kokemus.

Santa Maria
Oranienstrasse 170, 10999 Berliini
Ma-su 12.00 – ”myöhään”

http://www.santaberlin.com/

 

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , ,

Kommentoi