Grillikioski Hesari 4, Helsinki

"Falafel ranskalaisilla kuusi euroa. Ei tästä enää paremmaksi voi laittaa. Siihen vielä kaveriksi jääkaappikylmä ykkösolut, kaksi euroa. Ei aamuöinen Kallion kulkija voi mielestäni enempää kohtuuden rajoissa vaatia."

Palstalla kirjoitetaan ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Emme ole ruokatoimittajia, olemme vain nälkäisiä.

Helsingissä Helsinginkadulla on eräs Suomen kivoimmista grillikioskeista. Se sijaitsee osoitteessa Helsinginkatu 4 ja sen nimi on Hesari 4. Tässä viime vuosina olen käynyt siellä usein. Suosikkiannokseni on falafel ranskalaisilla, mutta kyllä sen saa halutessaan riisillä tai salaatillakin. Tiedän, että jossain toisissa ruokapaikoissa saa vielä parempia falafelpullia ja ranskalaisia kuin täällä, mutta Hesari 4:n idea ja olemus onkin enemmän kokonaisuudessa kuin pelkässä ruokatarjonnassa.

Kuvatakseni grillikioskin olemusta, aion laatia tähän listan Hesari 4:n pluspuolista. Yritin keksiä paikasta myös jotain miinuksia, mutta en keksinyt.

+ Edulliset hinnat. Falafel ranskalaisilla kuusi euroa. Ei tästä enää paremmaksi voi laittaa. Siihen vielä kaveriksi jääkaappikylmä ykkösolut, kaksi euroa. Ei aamuöinen Kallion kulkija voi mielestäni enempää kohtuuden rajoissa vaatia. No ehkä minuutin kauemmin voisi niitä ranskalaisia ja falafelpalloja paistaa, olisivat kiinteämpiä ja rapsakampia, mutta kyllä nämä näinkin minulle kelpaavat – en nimittäin ole mikään nirppanokka!

+ Kätevä sijainti. Lähistöllä ei ole pelkästään Helsingin ja samalla tietenkin koko Suomen paras baaritarjonta, vaan myös taksitolppa, jolla takseja on aina riittänyt.

+ Ystävällinen henkilökunta. Aina kun liikkeeseen astuu sisään, kuulee reippaan ja iloisen moikkauksen. Usein se tiskin takana vissiin aina oleva heppu myös kyselee, että mitä kuuluu, ja kiittelee joka käänteessä. Kerran näin kun tämä kyseinen kaveri ohjeisti jonkun erittäin sekavan henkilön ulos liikkeestään kovalla äänenkäytöllä, ja meni vielä ovelle varmistamaan, että ei-toivottu henkilö myös pysyy poissa. Mutta kaksi sekuntia tilanteen päättymisen jälkeen oli myyjällä taas täydellinen pokergameface päällä. Niin kuin mitään tilannetta ei juuri äsken olisi ollutkaan.

+ Kivat aukioloajat. Paikka aukeaa vasta alkuillasta, mutta eihän kukaan, siis kukaan, paikan tarjontaa päivällä kaipaakaan. Tärkeintä on, että palvelu pelaa viiteen asti aamulla. En ole varmaan koskaan edes yrittänyt asioida täällä ennen puolta yötä. Kerran kyllä olin unohtanut puhelimeni tähän kioskiin ja silloin harmitti, että luuria pääsi noutamaan vasta illalla. Mutta oma vika pikkusika!

+Telkkari. Asiakkaat voivat tilauksiaan odotellessa tai ruokaillessaan katsella televisiota. Ja mikä parasta, aina kun olen siellä käynyt, on ohjelma ollut hyvää. Usein tulee joko joku jalkapallomatsi tai elokuva.

Hesari 4
Helsinginkatu 4,
00500 Helsinki.

ma-su 20.30 – 5.30

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi