Kolme fantasiamaailmaa

"Irvokkaissa ja mustan huumorin sävyttämissä videoissa alastomat naiset kamppailevat epätoivoisesti ja symbolisesti eläimiä ja hirviöitä vastaan."

Kesän väistyessä ja päivien lyhentyessä voi arkitodellisuutta paeta Korjaamolle, Taidehalliin ja Kaapelitehtaalle. Kolme aivan erilaista näyttelyä vievät fantasiamaailmoihin kudontatöiden, installaatioiden ja postikorttien kautta.

Latvassa_Korjaamo

Luonnon keskellä

Kustaa Saksi johdattaa Korjaamon galleriassa graafiseen satumetsään taikka -viidakkoon, joka tuo mieleen myös toisen suomalaisen kansainvälisesti menestyneet suunnittelijan, Klaus Haapaniemen. Erityisellä kudontatekniikalla toteutetut teokset ovat kuin moderneja ryijyjä. Jättiläishämähäkki, sirkat, kalat ja apinat elävät keskellä runsasta kasvillisuutta. Tyylit ja väriyhdistelmät vaihtuvat, mutta yhteisenä teemana on luonto.

Hypnopompic 15.9. asti Korjaamo Galleriassa

 

Djurberg_Berg_the rhinoceros and the whale005

Groteskin syövereissä

Ruotsalaisten Nathalie Djurbergin ja Hans Bergin multimediainstallaatioissa Taidehallissa seikkailevat stop-motion-animaationa luodut vahahahmot. Irvokkaissa ja mustan huumorin sävyttämissä videoissa alastomat naiset kamppailevat epätoivoisesti ja symbolisesti eläimiä ja hirviöitä vastaan. Helposti ahdistavalta tuntuvia videoita täydentävät suurikokoiset veistokset. Hahmot ja videot ovat Djurbergin käsialaa, Berg puolestaan on säveltänyt musiikit.

Nathalie Djurberg & Hans Berg 10.11. asti Taidehallissa

 

press_Valokuvataiteen

1900-luvun alun unimaisemissa

Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla lähes 500 valokuvakorttia vievät yli vuosisadan takaiseen surrealistiseen satumaailmaan. Osattiin sitä ennen Photoshoppiakin! Suurimmaksi osaksi Saksassa ja Ranskassa valmistetut postikortit ovat saaneet inspiraationsa muun muassa sirkuksesta, modernista rantaelämästä, uusista lentoaluksista ja aikakauden tunnetuista esiintyvistä taiteilijoista. Laajaksi levittyvän näyttelyn hauskana interaktiivisena lisänä itsensä voi kuvata postikortin osana.

Surrealismia ja silmänlumetta 15.12. asti Suomen valokuvataiteen museo

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi