Masters of Sex

"Rukoushetki ennen avioseksiä ja herkkä yhdyntä laboratoriossa esittää seksin virkistävän eri tavalla kuin olemme paatuneessa nykyajassamme tottuneet."

Seksin maisterit ovat viehättävän viattomia.

 ★★★½☆ 

Masters of Sex on HBO:n uusi draamasarja, joka perustuu Thomas Maier’in teokseen Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson. Kyseessä on elämänkerta tutkijapari Masters & Johsonista, jotka editivät seksin tutkimusta merkittävästi, ja lanseerasivat arkeemme muun muassa sellaisia käsitteitä kuin orgasmin teeskentely tai moninkertaiset orgasmit. Parivaljakosta kehittyi myös amerikkalainen pop-ilmiö, jonka yksityiselämäkin oli jokseenkin herkullista.

No, seksi myy – siksi myös Sylvin ikipuutteessa oleva toimittaja löysi itsensä katsomassa sarjan ensimmäistä jaksoa kuoharilasi kädessä, eikä sarja myöskään pettänyt (kuoharilla oli toki asiallinen osuutensa). Master of Sex on tyylikäs ajankuva Mad Menin tapaan; naisilla on tukka hyvin ja miehille voi kuvitella cocktaillasin käteen tilanteeseen kuin tilanteeseen. William Mastersia näyttelevä Michael Sheen on asiaankuuluvan täynnä pidätettyä himoa ja koikkaloi pyllyynsä työnnetyn seipään ympärillä, kun taas Johnsonin hahmosta (aika ihana Lizzy Caplan, joka on True Bloodissakin vilauttanut) on ehkä hieman häiritsevänkin yksioikoinen vapautuneen naisen kuva 50 -luvun harsoisessa naiseudessa.

Kaiken kaikkiaan sarjan yleistunnelma on viehättävän viaton. Masters haluaisi kovasti tutkia seksiä, mutta sehän ei käy, eikä ryppy (mutta kirkas-) -otsainen tutkija ymmärrä rahoittajien nihkeää suhtautumista. ”Study of sex is study of beginnig of all life.”, toteaa Masters ja jatkaa yltiöpäistä projektiaan kehittämällä mm. vibraattorikaukoputken, jolla voi tutkailla naisen sisuksia hänen masturboidessaan. Aikansa seksuaalisen maiseman maalamisessa sarja onkin parhaimmillaan. Rukoushetki ennen avioseksiä ja herkkä yhdyntä laboratoriossa esittää seksin virkistävän eri tavalla kuin olemme paatuneessa nykyajassamme tottuneet. Ja kaikki on tietysti hyvin korrektia.

Niin ja tietysti se tärkein tieto vielä: Sarja on omalla tavallaan myös aika kuuma! Aion katsoa seuraavan jakson. Aiheesta ei vain voi tietää liikaa.

Masters of Sex esitetään HBONordicilla 30.9. lähtien. Sarjasta tulee uusi jakso joka maanantai, melkein samaan aikaan kuin Ameriikoissa. www.hbonordic.fi

 

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi