Machete Kills

"Rodriguez onnistuu yhä uudelleen pelastamaan kohtaukset koomisuuden pimeän kuilun reunalta takaisin coolin splatterin radalle."

(USA 2103)
O: Robert Rodriguez
N: Danny Trejo, Amber Heard, Lady Gaga, Michelle Rodriguez, Cuba Gooding Jr., Antonio Banderas, Charlie Sheen, Mel Gibson, Jessica Alba
K18
Ensi-ilta 11.10.2013

 ★★★★☆ 

Ei malttia, ei juonta, ei jarruja. Hyvä niin.

Machete Kills on erilainen elokuva. Se leikittelee muiden elokuvien kliseillä niin, ettei katsoja voi olla aivan varma, onko Machete Kills edes oikea elokuva vai jonkinlainen kannanotto tai pelkkä kokoelma ohjaaja Robert Rodriguezin mielestä siistejä juttuja. Äärimmäisen viihdyttävä paketti joka tapauksessa.

Elokuvan juonella ei ole suurta väliä. Tärkeintä on vauhdin, aseiden, autojen, popkulttuurikliseiden raivokas kierrätys, kuvankauniiden naisten ja armottoman väkivaltaisten miesten älytön tykittely. Ja sitä riittää alusta loppuun. Välillä meno uhkaa saada vähän turhan koomisia piirteitä, mutta Rodriguez onnistuu yhä uudelleen pelastamaan kohtaukset koomisuuden pimeän kuilun reunalta takaisin coolin splatterin radalle.

Valkokankaalla nähtävien näyttelijöiden nimilista on aivan uskomaton tähtijoukko. Pääosan esittäjästä Danny Trejosta Machetena ei millään uskoisi, että mies on seitsemänkymppinen. Kaveri näyttää siltä, että panisi ilman viidakkoveistäkin Kallion kaduilla kovat kundit halki, poikki ja pinoon. Lady Gaga puolestaan on jo itsessään mielenkiintoinen valinta projektiin. Charlie Sheen esitellään alku- ja lopputeksteissä ainoastaan syntymänimellään Carlos Estevez. Sheenin esittämä rooli Yhdysvaltain presidenttinä todistaa, että miehestä on yhä muuhunkin kuin pornotähtien kanssa bailaamiseen.

Kommentoiko Machete Kills jotenkin yhteiskuntaa, jossa elämme? Jos kommentoi, niin ehkä jatkuvasti yllämme vaappuvaa maailmanlopun uhkaa. Tai ehkä sitä, että loppupeleissä raha ja aseet ratkaisevat. Tai ehkä sitä, että kaikki on roskaa. En tiedä.

Machete Kills ei ole vain kolmen vuoden takaisen Macheten jatko-osa, vaan periaatteessa Robert Rodriguezin ohjaaman Spy Kidsin (2001) fantasiamaailmaan saumattomasti liittyvä palapelin pala. Roolihahmo Machete nähtiin ensimmäisen kerran Spy Kidsin sivuosassa. Sen jälkeen hahmo on seikkaillut kolmessa Spy Kidsin jatko-osassa, Grindhousen (2007) feikki-trailereissa ja nyt elokuvissa Machete ja Machete Kills. Erittäin suurella todennäköisyydellä jossain vaiheessa ilmestyy myös Machete Kills In Space, josta nyt nähdään (feikki?)traileri.

LUE LISÄÄ

, , , , , , , , , ,

Kommentoi