Sen Chay
Helsinki 24.1.2014

"Tuli sellainen olo, että söin kahdeksankymmentäluvulta asti tuttua suomalaisen kiinalaisen ravintolan ruokaa, mutta erityisen hyvin tehtynä."

Vieraileva toimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hänkin on kovin, kovin nälkäinen.

Olin kuullut paljon hyvää tästä uudehkosta helsinkiläisestä kasvisravintolasta, ja ehtipä yksi Hyvän kurkun lukijoistakin ehdottaa minulle käyntiä siellä. Reissu Educa-messuille tarjosi hyvän tekosyyn syödä, ja sain vielä sovittua illallistreffit rakkaan ystävän kanssa.

Sen Chay tarjoaa itäaasialaista ruokaa laajalla otannalla japanilaisin, kiinalaisin, thaimaalaisin ja vietnamilaisinkin vaikuttein, mutta selvästi suomalaiseen makuun sovitettuna, eli eksoottisia elämyksiä täältä ei kannata hakea. Kasvissyöjälle ja etenkin vegaanille paikka on kuitenkin hyvä, sillä listassa on kerrankin paljon valinnanvaraa, ja vegaaniset tai vegaaniseksi muunnetut annokset on selvästi merkitty. Sijainti on myös oivallinen. Rautatieasemalta pääsee metrolla ravintolaan muutamassa minuutissa, eikä kävelymatkakaan ole pitkä, joten kiireinenkin matkalainen ehtii hyvin. Tämä on hyvä lisä asemanseudun ruokapaikkoihin.

Kumpikin meistä tilasi nuudeliannoksen, ja päätin tilata aterian oheen myös tuorekevätkääryleitä, sillä niitä saa ravintoloista harvoin. Kääryleannos on selvästi pääruoaksi tarkoitettu, sillä lautasella on viisi isoa käärylettä. Ne olivat oikein raikkaan makuisia, ja vahvan makuinen tomaattinen dippi täydensi niitä hyvin. En kuitenkaan tilaisi annosta yksin syötäväksi, sillä se on todella iso. Makuun olisi varmasti alkanut kyllästyä jossain välissä. Kääryleet kaipaisivat enemmän tuoreita yrttejä, yhden suolaisemman aineksen ja jotain rapeampaa suutuntumaa, että ne kantaisivat pääruokana. Jaettavaksi annokseksi niitä voi kuitenkin suositella.

1611022_600944566652343_1720574298_o

Pääruokani oli paistettua udon-nuudelia, jota myös näkyy ravintoloissa aivan liian harvoin. Niiden kanssa oli paprikaa, sopivan rapeaksi jäänyttä parsakaalia, sieniä, tofua ja ”kasvismakkaraa” eli jonkinlaista kasvisproteiinia, jolla oli hauska sienimäinen maku. Quornia se ei ollut vaan varmaan jotain ”aasiakauppojen” valmistetta, johon en ole ennen törmännyt. Annos oli täyttävä ja ihan hyvän makuinen, mutta ei mitään erityistä. Minulle tuli sellainen olo, että söin kahdeksankymmentäluvulta asti tuttua suomalaisen kiinalaisen ravintolan ruokaa, mutta erityisen hyvin tehtynä. Makumaailma ei siis ole kovin eksoottinen, mutta kyllä tämä toimii. Vihannekset ovat tuoreita, mikä on aina plussaa.

Ystäväni tilasi kirpeän makuisen tofunuudeliannoksen, jossa oli sekoitettu oivaltavasti nuudelien joukkoon porkkanaraastetta. Annoksessa oli kirpeä sitrushedelmäinen maku. Valitettavasti nuudelit näyttivät liimautuvan vähän toisiinsa kiinni. Tuokin annos oli hyvä, mutta ei mieleenpainuva. Siinä oli tosin käytetty suomalaisissa ravintoloissa harvinaisempia talvijuurekas-sieniä (enokitake).

Varmasti käyn täällä vielä monta kertaa, sillä listalla oli monia kiinnostavia ruokia, kuten täytettyjä tofunyyttejä, tofulla täytettyjä tomaatteja, ramen-keiton kaltaisia annoksia ja niin edelleen. Palvelu oli ystävällistä, ja alkujuomaksi tarjottu inkivääritee lämmitti viluista matkaajaa. Tee tosin ei ollut ilmaista, vaikka sitä tarjottaessa tuli sellainen vaikutelma kummallekin meistä – ei tämä mikään varsinainen ongelma ollut, pikemmin vain ilmaisutavan kömmähdys. Kallista se ei ole, joten suosittelen sitä.

Sen Chay
Siltasaarenkatu 3 –5
Helsinki

ma–pe 9–20
la 12–20

Ravintolan Facebook-sivut

LUE LISÄÄ

, , , , , , ,

Kommentoi