Vikings

"Väkivaltaa ja komeita miehiä naamat veressä, veljeyttä ja petosta, aggressiivista seksiä."

(Irlanti – Kanada 2013–)
Luonut: Michael Hirst
Rooleissa: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen
2. tuotantokausi HBO Nordicilla 28.2. alkaen 

 ★★½☆☆ 

Viikinki! Skandinaavit. Viking Line. Sillä on tullut itsekin seilattua länteen.

Mitä minä tiedän viikingeistä? Melko vähän. Kiitos skandinaavien kauneudesta kuuluu viikingeille. Ryöstöretkillä rumat naiset heitettiin laidan yli uimaan takaisin Englantiin ja parempi perimä tuotiin mukana kotiin. Viikingit ovat myyttisiä, häikäilemättömiä, julmia ja tehokkaita.

Myönnettäköön heti, että en ole katsonut HBO:n Vikings-sarjaa. Tietämykseni sarjasta on perustunut Subilla pyörivään mainokseen, jossa toistellaan vetävän Ragnar Lothbrokin (Travis Fimmel) nimeä ja todetaan hänen seilanneen länteen. Mainoksen perusteella olen päätellyt, että sarja kulkee samoissa harmaissa sävyissä Game of Thronesin kanssa ja teema on ehkä jatkoa vampyyribuumille. Sisällöltään olen olettanut sarjan olevan lähinnä väkivaltaa, komeita miehiä naama veressä, veljeyttä, petosta ja aggressiivista seksiä. Mukana ripaus omin sanoin kerrottua historiaa.

Joten, miksi ei? Kuulostaa oikeastaan aika hyvältä.

Viikinkien toinen tuotantokausi sai ensi-iltansa 28.2. HBO Nordicilla.

Kakkostuotantokauden avausjakso tarjoaa aika lailla kaikkea, mitä osasin odottaa. Väkivaltaa ja komeita miehiä naamat veressä, veljeyttä ja petosta, aggressiivista seksiä. Maisemat ovat karut ja kiviset. Naiset ovat kauniita, ja Ragnarin ensimmäinen vaimo Lagertha (Katheryn Winnick) on rohkea ja itsenäinen ja häneen on helppo samaistua. Kuvaus on näyttävää, ja ainahan sitä jaksaa kaunista kuvaa katsoa. Voisin henkilökohtaisesti käyttää tunteja vain hahmojen monimuotoisesti letitettyjen hiusten tuijottamiseen.

Hahmot perustuvat historiallisiin henkilöihin tai legendoihin. Muinaisuskonnot ovat suuressa roolissa ja olen muutamalta opettajalta kuullut, että he ovat hyödyntäneet sarjaa kuvittamaan historian ja uskonnon tunteja.

En ole avausjaksosta erityisen innostunut. En ole kuitenkaan pettynyt tai ärsyyntynyt. Viikingit ei ole huono, mutta jokin pidättelee ainakin toistaiseksi sanomasta hyvä. Elementtejä on, mutta jotain puuttuu.

Mietiskelen sarjaa muutaman päivän, en ainoastaan koska kirjoitan siitä. Jotain kiehtovaa sarjassa on. Ragnarin siniset silmät luonnollisestikin ovat yksi syy, joka saattaa heikomman lihan vietellä television äärelle. Sarjan naiset kiinnostavat. Purjehtiminen kiinnostaa. Ryöstäminen kiinnostaa.

Viikingeille on varmaan annettava muutama mahdollisuus.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on esitetty Subilla.

LUE LISÄÄ

, , , , , ,

Kommentoi