Telakka, Tampere 14.4.2014

"Olen syönyt siellä niin paljon, että ajatus ruuan arvostelusta tuntui pitkään koomiselta. Olen myös juonut siellä paljon, mutta se onkin eri juttu."

Sylvin hiljalleen jo vakiintuva ruokatoimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hän on kovin, kovin nälkäinen.

Telakka on minulle niin rakas paikka, että siitä kirjoittaessa on väistämättä vähän jäävi olo. Olen ollut ravintolan vakioasiakas sen perustamisesta lähtien, monet ystävyydet juontavat sieltä, ja olen viettänyt siellä monia juhlia häistä hautajaisiin, väitöskaronkoista konferenssi-illallisiin. Olen syönyt siellä niin paljon, että ajatus ruuan arvostelusta tuntui pitkään koomiselta. Olen myös juonut siellä paljon, mutta se onkin eri juttu.

Vegaanien klassikko Telakalla on ollut falafelannos. Aikanaan ravintolasta saikin Tampereen parhaita falafeleja, mutta nykyään taso vaihtelee aika paljon, enkä syö annosta kovin usein. Viimeksi Telakalla käydessäni tulin kuitenkin kokeilleeksi listan uutta vegaaniannosta, tofuwokkia. Se olikin piristävä yllätys.

Annokseen ei kuulu riisiä, perunaa tai muuta lisuketta parin paahdetun leipäviipaleen lisäksi, vaan se on oikeastaan lämmin proteiinipitoinen salaatti. Wokissa paistetun, tällä kertaa jopa hieman käristetyn tofun lisäksi annoksessa on erilaisia papuja (tarhapapuja, kidneypapuja ja soija- tai härkäpapuja), sipulia sekä runsaasti artisokansydämiä. Artisokat ovat harvoin hyviä lämmitettyinä, mutta tässä ne onnistuivat. Yllätyin oikeastaan, miten toimiva annos tämä oli. Kastikkeissa (salsa, tahini, yrttiöljy) oli monipuolinen maku, proteiini täytti hyvin mahan mutta jätti silti kevyen olon, ja paahdettu leipä ja pari salaatinlehteä antoivat vaihtelua. Jälkiruuaksi otin soijalatten, joka osataan tehdä täällä hyvin.

Toivottavasti annos saa suosiota ja pysyy listalla, sillä tätä voisin kokeilla uudestaankin.

Telakka on ainutlaatuinen tunnelmallinen ravintola, jota monet toispaikkakuntalaiset kaverit kadehtivat. Tänne kannattaa tulla sekä syömään että juomaan, ja oivallista musiikkiakin saa kuulla usein. Yläkerran tilausravintolan tarjoiluvaihtoehtoihin kuuluu muuten myös vegaaninen ateria!

Telakka
Tullikamarin aukio 3
Tampere
 
ma–ti 11.00.–00.00
ke–to 11.00.–01.00
pe 11.00–03.00
la 12.00–03.00
su 13.00–23.00
 
keittiö avoinna:
ma–pe 11.00.–21.45
la 12.00–21.45
su 13.00–19.45
 
Kotisivut

LUE LISÄÄ

, , , , ,

Kommentoi